[]

time lapse-hızlandırılmış çekim ama daha değişik

bir imalatın hızlı çekim gösterimi yapılacak. hızlandırma mefhumuna hakimim, açıyı sabitleyip belli aralıklarla kare kare çekilecek. onda sorun yok. bu sıra montajı yapılan makine sabit, net ve işin odağında görünmeli. ama montajı yapan kişiler flu olmalı (çünkü tipleri çok yamuk lan, başları götleri de ayrı oynuyor).
yapmayı amaçladığım şey ışık ayarıyla oynanıp hareketli nesnelerin ve kişilerin hareketini bulanıklaştırmak. bu efekti nasıl üretirim, bildiğiniz kolay bir yöntem varsa gerekli ekipmanla beraber yazarsanız şahane olur.

ekleme: obje sabit ya da çok az hareket edebilir evet.

 
En basiti objenin sabit olacağını varsayarak düşünürsek diyaframı kısıp yavaş enstantane ile çekim yaparsın. Yani diyelim ki 1/4'e f9 ile pozlarsan azcık hareket eden herşey bulanık çıkacaktır. Özetle hızı düşük tut diyaframı da ışığa göre ayarla işte.


  • inugard  (24.04.13 09:06:41) 
inugard +1

en zahmetsiz öyle yapabilirsin. ama tabii günün değişen zamanları için diyaframın ayarını güncel tutman gerekir, takibini iyi yapmalısın. yoksa resimler giderek kararabilir (ya da sabah erken çekime başladıysan patlayabilir)...
  • loveinaflipbook  (24.04.13 10:19:55) 
Hmm evet o aklıma gelmedi benim, iç mekan diye düşündüm. Love'ın dediği gibi ortam ışığı değişkense sürekli takip etmek yerine enstantane öncelikli TV modu varsa makinede onunla çek takibe gerek kalmaz. Yani 1/4de çek diyorsun diyaframı o ayarlıyor.


  • inugard  (24.04.13 11:30:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.