[]

bilgisayar analiz programı

mesela bir oyun oynuyorum. kasııyor. ama sorun ekran kartı mı, ram mi, işlemci mi? böyle bir analiz programı yok mu? logunu okuduğumuzda gidelim de ram alalım bari diyebileceğimiz bir program. mutlaka olması lazım.

bir yardım şu garip kula.


 
çok acemice kendı kullandıgım yontemı soyleyecegım oyun kastıgında sesı takılmıyorsa ekran kartında takılıyorsa ramde problem vardır demek ıstıyorum.
benı affedın :(

  • cokponcik  (24.04.13 00:46:26) 
aslında ekran kartımız paylaşımlı olduğundan ram ile ekran kartı pek ayırt edilemiyor. genelde ederim ama bu sefer edemedim daha doğrusu. değişik bir yöntemmiş ama. hiç oynayamadığım bir oyunu sene 99 da ses sürücüsünü silip şakır şakır oynamıştım bu da benim bir anımdır.


  • sparkle kiddle  (24.04.13 00:51:47) 
stress testi yapan programlar var . windows'un puanlamasına bakabilirsin daha basiti. www.jam-software.com stress programı bu.
windows experience index oluyor puanlama olayı.

  • dodi el ford  (24.04.13 00:52:12 ~ 00:53:41) 
bilgisayar ın kapasitesini biliyorum esasen. ama spesifik bir oyunda sıkıntı var. bir de canirunthis ve amd nin sitelerinde falan baktığımda recomended ın bile üstünde özelliklere sahibim ama oyunda sıkıntı var. çözemiyoum ve rahat uyku yok çözene kadar.


  • sparkle kiddle  (24.04.13 00:57:28) 
ctrl+shift+esc kombinasyonu ile gorev yoneticisini ac. performans sekmesine gel ve bu pencere acikken oyunu/programi ac. oyun/program takilmaya basladiginda alt+tab ile masaustune geri don ve grafiklere bak. islemci/ram %90 seviyesini gectiyse darbogaz yapan yer odur. ikisi de normal seviyede ise ekran kartina atabilirsin sucu. eger ati ekran kartin varsa, catalyst control center uygulamasi ile ekran kartinin da kullanim oranini gorebilirsin


  • crucio  (24.04.13 01:32:36) 
www.systemrequirementslab.com bu siteye girip oynadığın veya oynamak istediğin oyunu seçtiğin zaman analiz sonucunda istediğin bilgileri alabilirsin.


  • cool pich  (24.04.13 04:54:46) 
@cool pich o siteden ve amd nin sitesinden denedim. recommended değerlerin bile üzerinde.

@crucio işlemci kasıyor onu kontrol ettim zaten ama fps de düşüyor. ve dediğim gibi recommended değerlerin üzerinde bilgisayarın özellikleri. kasmaması lazım yani.
  • sparkle kiddle  (24.04.13 12:34:13) 
konfigurasyon olarak kasmamasi gerekiyorsa driver sorunu olabilir. ekran kartinin driverlarini guncelleyin yada arastirin. bazen en guncel surumlerde sorun cikartir, downgrade etmek gerekebilir. eger ekran karti degisikligi yaptiysaniz eski driverlari temizlemek gerekiyor. benim de basima gelmisti. sorunsuz oynarken ekran kartini degistirdim. grafikler cosacagina kasmaya basladi.


  • crucio  (24.04.13 12:42:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.