[]

Toplu Konut Projeleri

şimdi arkadaşlar, ben mahallede büyümüş ve uzun yıllardır da müstakil evde yaşayan biriyim. izmirde yaşadığım için de, bizim çevremizde pek toplu konut mevcut değil. o yüzden soruyorum zaten.

şu ali ağaoğlu'nun reklamını izledim. 24 ayda bitirdikliden falan bahsediyorum.

ben hayatımda bu kadar itici bir yaşam alanı daha görmedim. uzun ve kasvetli binalar, siktirlenmiş bir yerde oluşturulmuş yapma siteler.

buralarda yaşayanınız var mı? hani bana hiçbir canlılığı olmayan, boktan yerler gibi geliyor. ne çevresinde insanlar sokakta yürüyüp vakit geçirirler ne de bir boka benzeyen bir çevresi vardır gibi geliyor. harbi durum böyle mi? in-cin top oynayan yerler gibi geliyor kısaca bana. hani fiyatlarına da bakıyorum, 400-500 milyardan ucuza dairesi yok bu tip projelerin.

neyse, soruyu es geçip bu projeler hakkındaki görüşlerinizi de yazabilirsiniz.

açıkçası beni bir deli sikmediği sürece, siktiğimin bir apartman dairesine yüzlerce bin dolar para akıtmam.

 
sözlükte yazmıştı biri önceden. hatırladığım kadarı ile yine bi ali ağaoğlu projesinde 1+0 evler -evet yanlış duymadınız :)- 250 bin mi 350 bin mi ne fiyatla satılıyormuş ve hepsi tükenmiş. o parayı 1+0 eve verecek insanlar var ülke sınırları içinde. nasıl bi zenginlik bu bilemiyor.

toplu konut olayına gelince de biçimsiz gibi ama sen müstakil evde yaşadığın için sana çok kötü geliyor. bizim gibi zaten toplu konutlarda yaşayan insanlar için çok da kötü değil yani yaşamak adına.
  • elorelia  (23.04.13 23:36:20) 
mesela allahın dağında, sevimsiz, binlerce dairenin biri yerine, şirince bir mahallede 6-7 katlı bir binada ev tutmayı tercih ederim.

şu toplu konutlar kadar sevimsiz görünen hiçbir şey yok.
  • kamera motor  (24.04.13 00:29:38) 
Abi daha önce bir yerde benzer bir konuda daha yazmıştım.
Konu ev nerde orada dağda bayırda mevzusu mevzu değil.
konu O sitenin içinde olmak ya da dışında olmak.
içinde olmak ya da içinde olamamak.
İçeride ki insanlar kendi çaplarında bir çevreye ulaşıyorlar mesela senın sokağında ki çocuklarla o insanlar kendi çocuklarının muhatap olmasını küfür öğrenmesini bile istemiyor. Adamlar akşam üstü 3-4 komşu golf e gidiyor (sen anca halı saha maçına gidersin) :D karılar sabah cip lerine biniyor avm lere gidip para harcıyor.
Şimdi anlıyor musun neden ...
Eğer anlamıyorsan bunun 2 nedeni olabilir.
1. kedi ulaşamadığı ete mundar mındar hangisi ise onu diyorsun.
2. Anlamak istemiyorsun, zengin isen bile dışarda olmaya mahkumsun
:D:D:D
netadam la acımasız gerçekler

örnek vereyim anlaşılır olsun.
ben dışardayım benım patron içerde
bende megane var şuan
patronda merso
ben 4 katlı mahalle içi apartmandayım
patron ağaoğlunda
ben sabit maaşlı çalışıyorum
patron patron :D
  • netadam  (24.04.13 01:48:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.