[]

yemek sonrası yürüyüş

Akşam yemeklerinden sonra yürüyüş yapmaya karar verdim, sporla hiç aram yok, o yüzden direk koşmak yerine bir süre yürüyüş yapmak daha iyi olur diye düşündüm.

Normal şartlarda akşam yemeğinden sonra sahilde yürüyüş yapmak en mantıklısı bence, ama yemek yedikten ne kadar süre sonra yürüyüşe başlamak gerek? Ne kadar yürüyeceğim konusunda bir fikrim yok ama 1-2 kilometreden fazla olacağı kesin.

Daha önceden böyle birşeye girişmediğim için de ideal süreyi bilemedim, o yüzden kalbime inmesin, mideme oturmasın, vücudum şaşmasın diye sizlere soruyorum. Yemekten ne kadar süre sonra popoyu kaldırıp yürüyüşe başlayabilirim?

 
yemekten 1 saat sonra yürüyüş ideal. yürüyüşü ne amaçla yaptığınız önemli ama 1-2 km yürüyüşün çok çok bir faydası olmaz görüşündeyim.


  • byakuya  (23.04.13 15:24:28 ~ 15:25:40) 
çok çok faydadan ziyade, bir yerden başlamak gerek diyer düşünüyorum. 1 ay kadar akşam yürüyüşlerinden sonra koşma vs yapabilirim gibime geldi. En son 1-2 sene önce spor yaptığımı göz önünde bulundurursak


  • bonjurkes  (23.04.13 15:26:35) 
spor olsun fit kalıyım diye yapıyorsunuz ben şöyle söyleyeyim 5-6 yıldır spor yapmıyordum feci hamlamıştım sizin gibi ufak yürüyüşlerle başladım şuan günde 150 mekik ve günlük 1 - 1.5 saatlik yürüyüşlerim var ki hızlı tempoda (yaklaşık 20 km'ye yakın) ve 2 ay da 72'den 66 kiloya düştüm.


  • byakuya  (23.04.13 15:30:59) 
şınav- mekik ikilisini tavsiye ederim. şınav için 5 mekik için 15 başlangıç sayılarıyla sayıyı yavaş yavaş arttırarak forma girebilirsiniz.


  • orijinalinden guzel  (23.04.13 16:03:04) 
tokken yapılan spor rahatsız eder. bu nedenle akşam az yiyip 1-2 saat sonra da yürümek iyidir.
yürüyüşe başlamak da en mantıklısı bence de. en az haftada 4 ve elbette tempolu olmak üzere 50-60 dk yeterli.

  • pinkket  (23.04.13 17:31:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.