[]

babam zorla inş. muhendisi yapmak istiyor

beyler bayanlar şuan ingilizce işletme 1. sınıf öğrencisiyim bölümü gerçekten seviyorum büyük planlarım var ama malum işletmenin adı çıkmış bi kere. Sınava yeniden girecem babam bugun aramış şuan doguda bi şehirde; burda şuan inşaat muhendisi arıyolar 5.000 maaş veriyolar filan diyo. Ben bi kere sevmiyorum muhendisligi ekşide ki başlıklardan gordugum kadarıyla 1000 lirayı zorluyo suan muhendisler. babam da o işte acaba o yuzden mi istiyo bi kere ben gidip doguda çalısmak istemiyorum. ingilizcem iyidir, hiç bakmadan bişeye ygs de 120 bin lerdeyim şimdi yabancı dil sayısal sınavlarına filan girecem aile istiyo diye ama ne yapayım size soruyorum. yuzde 50 burslu inşaat okuyabilirim istanbulda bi kıytırık ozelde ama o isteksizlikle ne yaparım bilmiyorum. birde mutercim tercumanlık iyi diyolar dildeki en yuksek bolummus o bolum hakkında ne dusunuyorsunuz?




 
ısmarlamayla mühendis mi olunur ? öncelikle senin ne istediğin önemli nerede mutlu olacağın önemli.

yoksa o okulu 8 senede bitiremezsin.
  • dogumgunundecevrimdisiolanadam  (23.04.13 12:46:10) 
selamlar, istanbul'da çok büyük firmalarda kariyer ayağına bin liraya razı olabilir mühendisler ama anadolu'da 2-3 binden aşağı almıyor 2 senelik tecrübesi alan mühendisler. 2-3 senelik tecrübeden sonra aldığı para da artıyor, kişinin hırsına göre.

özellikle inşaat, elektrik ve makine için durum böyle. diğerlerinde ne durum hiç bilmiyorum. tercümanlık okuyacağına da işletmeye devam et.
  • repins  (23.04.13 12:48:27) 
para kazanmak için illa üniversite bitirmek şart değil dünyanın en zengin 10 insanı üniversite mezunu değil.


  • qazwsx  (23.04.13 12:50:33) 
işletmeden mezun olduktan sonrası için eğer 'gerçekçi' planların varsa yolundan dönme derim. yok eğer sektörün durumunu araştırmadan hayaller kurduysan işin çok zor.

ailen istedi diye 25-30 yılını vereceğin bir meslek seçimi sakın yapma. babanın isteği için doğudaki yaşam tarzını, çalışma koşullarına uyum sağlayıp sağlayamayacağını gözden geçirmelisin. emin ol 5000 lira maaşlı bir işi kimse keyfinden boş bırakmaz. zaten %50 burslu kıytırık bir üniversite mezunu mühendis olmak kulağa da hiç hoş gelmiyor.

tecümanlık işine gelirsek dilcilerin işletmesi diyebiliriz. kendini geliştiren para kazanır yani.

yabancı dil bilen işletme mezunu bilmeyenlere göre sektörde %60 daha şanslı. senin yerinde olsam aynen devam ederim. ailenin kurbanı olma.
  • islergucler2  (23.04.13 12:55:24) 
babası merhaba,
bu sitedeki duyuları biraz kurcalarsanız (sınava tekrar giricem yaşım geç mi temalı olanları) göreceksiniz aile zoruyla bi bölüm seçmiş olanlar iki üç sene boyunca boş boş üniversiteye gittikten sonra bi şekilde başka bi üniversitye geçmeye çalışıyorlar. ayrıca ısmarlama meslek sahibi olanların alanlarında ne kadar başarılı olduklarını görüyoruz. türkiyede inşaat sektörünün ne halde olduğu da ortada.
türk eğitim sisteminin en büyük handikapı kişinin bireysel özelliklerini gözardı edip de paraya endeksli meslek sahibi yapmaya çalışmak. üniversitenin amacı meslek sahibi etmek değildir. ayrıca başarı, para sahibi olmak değildir. okuduğum bölümden mezun olduktan sonra büyük ihtimalle bi süre boyunca çok çok düşük ücretlere ağızımı kokutarak çalışacağım ama en azından yaptığım işten keyif alacağım. bir nevi hobimi gerçekleştirerek yiyeceğimi kazanacağım.

biiir sürü arkadaşım var ailesinin zoruyla istemediği yerde okuyan,daha doğrusu okula gidip gelen!

bir kız arkadaşımın 3 senedir küfür ederek gittiği okula neden gittiğini sorduğumda verdiği yanıt "diplomamı alıp anneme vereceğim, al götüne sok diyeceğim".

ailesinin ardından bu denli kötü konuşan çok kişi var. "çevrem kötü" olduğu için arkadaşlarım böyle demiyor, ailelerinin zoruyla hayatlarının en güzel yılları ve sonrası karartıldığı ve istemediği bir şeye bulaştırıldıkları için bu tepkileri veriyorlar.
  • dahinnotha  (23.04.13 12:56:53) 
İnsan sevdigi isi iyi yapar onda da basarili olur.


  • chavezding  (23.04.13 13:20:17) 
sen hiç girme bizim bölüme. bize rakip falan da olma.

şaka şaka. ne istiyorsan onu yapmanın yanındayım tabii ki de. benzeri bir durum benim başımda da var. 4 senedir okuyorum, bizimkiler hala keşke tm seçseydinin lafını yapıyorlar... şimdi şöyle söyleyeyim, benim sıralamam 100 binlerde... ve ben mütercim/tercümanlığı aklımdan çıkarmış durumdayım. ya daha kötü üniversitelerde m/t okuyacam, ya da daha iyi üniversitelerde edebiyat... ha bu durumda şöyle bir tablo oluşuyor: edebiyat okuyup da ne yapacam? bizim peder bölümden çok üni.ye önem verdiği için (söylemiştim bana saygıları olmadığını) istemediğim bir bölümde okumak zorundayım... edebiyatı sevmediğimden değil, zor olduğundan. çevirmek bana daha kolay geliyor ve öğretmenliği kesin istemiyorum, yine de formasyon alacam... yani benim için işsiz kalmamak önemli. dediğim gibi en çok ihtiyaç tercümanlığa duyuluyor ama benim sıralamamla zor, senin sıralamanlaysa haydi haydi zor...

ama benim arasında kaldığım bölüm tercümanlıkla edebiyat. sense tercümanlıkla mühendislik arasında tercih yapacaksın.
  • asabiabisabri  (23.04.13 13:20:35 ~ 13:22:10) 
ingilizcem iyidir tek ihtiyacım yurt dışında biraz praktik o zaman ana dil kıvamına gelir bi yandanda yavaş yavaş italyanca ya başladım. master planlarım filan var biliyorum işletmeyi ama bi aof le de aynı degilimdir galiba


  • evil genius  (23.04.13 14:21:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.