[]

PC de MAC OS X kullanan var mı?

Merak ediyorum, kullananlar nasıl sonuç alıyorsunuz ve ne tür programlara ihtiyaç duyuyorsunuz? Özellkle gerekli programlar konusunda fikri verebilir misiniz?

Denemek için az önce os x lion kurdum, pc uçmaya başladı, flash player performansı arttı, şaka gibi inanamadım. Hayatımda ilk defa mac kullanıyorum o da 5 yıllık cengaverimde, 2gb ram, e8200 duo2, 9600gt ekran kartı alet. Şaşkınım... Sadece iki durum söz konusu çözmesem de olur ama çözersem şukela olacak,

1. fontlar çok az silik görünüyor gibi daha doğrusu render da problem var gibi yoksa monitörden mi çözemedim ama windows 7 de gayet keskindi.

2. fanları birazcık daha fazla kullanıyor windowsa göre.

üçüncü bir problem de zamanla alışacağım çok hafif bir mouse latency problemi, grafik tasarlamayacağım için çok rahatsız etmiyor ama çözümü varsa tabi mükemmel olur..

 
ben de arkadaşlar core2duo win7 ile kasılırken hackintosh pentium D ile çılgın atanlardandım bir ara :)

fontların silik görünmesi ekran çözünürlüğünün yanlış ayarlı olmasından kaynaklanıyor olabilir. hatırladığım kadarıyla benim hackintosh kurulumdan hemen sonra monitör için doğru çözünürlük seçilmemiş halde geliyordu.

ekran kartı sürücüsü de düzgün kurulmamış olabilir..
  • ula  (24.04.13 13:48:39) 
ikisi de düzgün, araştırdığım kadarıyla, mac os x in font renderingi daha farklı olduğu için öyleymiş. Tabi ne kadar doğru bilemiyorum, yani bir yerde retina display e ihtiyaç duyuluyor galiba. Şu durumda, lg 24inc monitörümde windows fontları daha az göz yoruyor ve daha zarif. Performans olarak os x çılgın atıyor pc de ama mouse latency sorunu da var. Napsam bilemiyorum :)


  • Yigitabi  (25.04.13 14:17:26) 
2 adet hackintosh kurdum, biri AMD makine üzerine, Lion neredeyse sorunsuz çalışıyordu. Sadece ses ilk çaldığında 1-2 sn kekeleme yapıyordu. Oldukça da stabildi. Onun üzerine ML için doğru düzgün AMD kernel çıkmadığı için I5'Li bir hackintosh taopladım. Bütün updateler tamam, makine uçuyor.

da,

dediğiniz üzere font ve mouse acc sorunu gerçekten vahim. Hadi mouse acc belki alışılır da fontlar çok feci. Yani böyle hep Linux fontları ile dalga geçerdim, ubuntu bile son versiyonda (RR) düzeltmiş ama bu pek alışılacak gibi değil. İşin ilginç tarafı bu amaçla açılmış siteler bile var.

Hakikaten kötü. Retinada bilmiyorum ama normal lcd'de eziyet resmen font rendering
  • beholderrulez  (19.05.13 11:45:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.