[]

Borsa hakkında her şey?

Üniversite öğrencisiyim kendi çapımda yatırımlar yapıyorum ve borsa da hep aklımda olan bir şeydi, bi kac bununla ilgili seminerlere katılmıştım dikkatimi daha da çekmeye başlamıştı fakat detaylı olarak bu konuyu bilmiyorum yanı mesela 50-100 tl ile de girilebilir mi? girmek istesem nasıl başlıcam ve hangi şirketlere yönelicem şirketler hakkında bilgileri nereden edinicem? 50 tl ile kazancım veya kaybım ne olur ? fazla bir şey kazanma amacında değilim sadece denemek istiyorum bu konuda tüm bilgilerinize ihtiyacım var ne biliyorsanız paylasabilirsiniz:)
Teşekkürler..



 
@divit amacım borsanın işleyişini test etmek, insan işin içinde olunca daha kolay anlayabılıyor yoksa küçük mevlayla kazanılmayacagı kesin.


  • esinikaybetmiscorap  (22.04.13 23:57:38) 
imkb'de 2 haftalık eğitim şeklinde staj var ona katılsana.
hem oradaki çalışanlarla, brokerlarla konuşursun.

ya da yatırım hesabı aç, 4-5 lot al.
  • leadzeppelin  (23.04.13 00:11:42 ~ 00:13:17) 
bir şirketin hisse senedini ucuz fiyattan alıp yükselince satıyorsun. hisse senedi o şirketin ortaklı belgesi. değerleniyor, değeri düşüyor. olay o değeri neyin düşürdüğü neyin yükselttiği. ekonomide birbirinden alakasız görünen her şey birbirini etkiliyor, bunun ölçülebilenleri ve ölçülemeyenleri var. ölçemediklerini öngördüğünde yani tahmin ettiğinde başlarının yapamadıklarını yapmış oluyor ve tahmininden, öngörülerinden para kazanmış oluyorsun. fakat her şey yolunda gitse bile dedikodu denen bir olay mevcut. risk var.

senin yerinde olsam ziraat bankasında bi yatırım hesabı açarım, ilk aşamada bankanın fonlarını alır satarım. kaybetme olasılığı da yok gibi bir şey. işlem yapmış olursun hem.

bu kadar anlattın sen uğraşıuyormusun dersen, hiç bulaşmıyorum derim. limon alır satarım daha iyi.

kolaylıklar dilerim, enerjini yitirmeden devam :)
  • karlmarx  (23.04.13 00:20:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.