[]

Araç önerisi, kafa karışıklığı

Merhaba duyuru sakinleri
Eğer alabilirsem ilk aracım olacak daha öncesinde 8 9 aylık renault broadway tecrübem var o da haftanın 3 günü kullanıyordum. Öncelikle binmek için alıyorum piyasası vs. pek umrumda değil. 3 sene sonra 2 3 bin tl zarar etmek çok problem değil. Hatchback veya sedan olması problem değil. Esasen bu parayı verip donanımlı bir araç kullanmak istiyorum. Tek önceliğim ise yakıt. Çok aşağılarda olmasa da km de 35 kuruşun üstüne çıkmayan bir araç arıyorum. Aklımdai modeller ise şu şekilde:


1-Honda Civic 2005-2006-2007. Sahibinden.com ve galerilere baktığımda bu aracın piyasasının çok farklılık gsterdiğini gördüm. 2005 2006 modellerin çoğu değişen parçası olan(ve birden fazla) araçlar. Temiz olanlar ise 34 35 bin tl civarına gidiyor. Benim elimde 28.000 tl var. 2bin tl de bi yerden bulurum düşüncesiyle 30 yazdım 1 kuruş çıkamıyorum.

2-Ford fiesta 1.4 tdci 2009 sonrası:Bu araçların konforu çok hoşuma gitmese de bu fiyata alınabilecek en iyi araçlardan biri olduğunu söylüyorlar ve genel olarak katılıyorum. Fakat fiesta forumlarına girdikten sonra orada yazan kronik sorunlar sebebiyle araçtan bir hayli soğudum. Ya bu kullanıcılar sorunlu otolara denk gelmiş ya da gerçekten bu araçların plastik ve elektronik aksamında sorunlar var.

3-Opel Astra. Opel i model ve yıl yazmadan belirtmemin tek sebebi çok fazla çeşitinin olması. Şu modeli bu paraya alınabilir dediğim yok gibi. 1.3 cdti enjoylar bu paraya yok. Essential paketleri ise çok yetersiz diye düşünüyorum. Pek bilmediğim ve araştırdıkça bilgisizliğimin arttığı bir araç.

4-Golf 5 1.6 comfortline. Aynı şekilde 4 5 ay öncesine göre fiyatlar 3 4 bin tl artmış durumda. Golf 5 teki bu fiyat artışı beni şaşırttı açıkçası. Anlamadı bir türlü.
Bunların içinden veya bunların dışından belirttiğim şekilde ne alınmalıdır. otomatik vites hiç kullanmadım bilmiyorum. Manuel düşünüyorum ama otomatik vitesin rahatlığını anlata anlata bitiremeyenlere da ağzım açık bakmıyor değilim.
git şunu al diyen ilk kişinin dediğini yarın alabilirim. Ankara dayım satılık aracı olanlar da pm yoluyla irtibata geçebilirler.
Şimdiden teşekkürler.

 
28-30 bin liraya jetta 2008 otomatik bulabilirsin. ama yaz geliyor fiyatlar yükselişte. yukarıdaki kriterlere uygun bi model bulursan ve belirttiğin fiyatlarda bana da bi mesaj at :)


  • karlmarx  (22.04.13 23:29:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.