[]

Hayvanlar üzerinde test yapmayan kozmetik markaları

Özellikle Clinique, Estee Lauder ve MAC cosmetics hayvanlar üzerinde test yapmıyor diye biliyordum. Bazı bloglarda artık yaptıklarını öğrendim, üzerine birkaç resim görünce de içim tekrar ürperdi! (sosyal medyada konuyla ilgili fotograf paylaşımı oldukça fazla) Var mı bilgisi olan?

Canlılarla dost üretici kaldı mı aslında sorum o olmalı sanırım.. :(


 
the body shop


  • there is a light that never goes out  (22.04.13 20:33:10) 
badi şop el değiştirdi onlar da cani artık.

ps: eksisozluk.com
  • Argaeos  (22.04.13 20:34:24 ~ 20:35:14) 
o fotoğrafların gerçek olduğunu nerden biliyorsunuz? bir film sahnesinden screen alıp altına "x markası bunu yapıyor! y markası da yapıyor!!" yazmak ne kadar kolay, farkında mısınız?

ha öyledir değildir demiyorum, sadece bilin yani işin bu kadar kolay olduğunun.
90'lardaki "FW:FW:FW: İŞTE AMERİKANIN GİZLİ OYUNU" maillerinden bu yana Türk internet kullanıcısı hiç değişmemiş, onu görüyoruz.
  • hjarteblod  (22.04.13 20:35:29) 
evet loreal aldı diye biliyorum ben de ama sitelerinde karşı oldukları yazıyor, politikalarından ödün vermemiş görünüyorlar.


  • balli borek  (22.04.13 20:36:20) 
@hjarteblod altında yazılan markaların veya fotografların ne kadar doğru olduğunun önemi yok. ama var olan bir gerçek var. ben de sadece bilinçli tüketim adına danışmak istedim bilenlere, o kadar...


  • balli borek  (22.04.13 20:39:26) 
evet peta'nın sitesinde cruelty free tüm tüketim markalarının listesine ulaşmak mümkünmüş, çok teşekkürler!

www.peta.org
  • balli borek  (22.04.13 20:50:30) 
loccitanne, kiehls.


  • pembegurba  (22.04.13 21:15:34) 
Lush kesinlikle yapmiyor diye biliyorum ama tam olarak makyaj urunlerinden ziyade; sabun,krem,dus jeli,sampuan,parfum vs. satiyorlar


  • duzsac  (28.02.14 08:23:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.