[]

Çif monitörde tek monitöre dönüş

Merhaba,

Ofiste işimiz gereği çift monitörle çalışıyoruz. Ama bazen laptopu eve götürdüğümde, 2. monitörde açtığım bazı programlar 2. monitör olmamasına rağmen sanki varmış gibi orada açılıyor. Ne yaparsam yapayım bir türlü laptop ekranına getiremiyorum. Eskiden XP'de falan programın görev çubuğundaki yerine sağ tıkladığımda "taşı" diye bir seçenek çıkardı. Şimdi kullandığım Win7'de böyle bir seçenekte yok.

Yok mu bunun bir çözümü ?

 
taşı vs. için shift + sağ tık yapabilirsiniz. kalıcı bir çözüm gelmiyor ama aklıma.


  • talemon  (22.04.13 14:54:22) 
tasimak istedigin pencerede iken:
windows tusu + shift + sol veya sag tus combinasyonunu deneyebilirsin.

  • tonakai  (22.04.13 14:54:25) 
fn+ f1 tuş kombinasyonunu denediniz mi ?


  • empati kuramayan psikolog  (22.04.13 14:54:39) 
normalde tek monitore dustugunde tum pencereleri oraya tasimasi lazim. tek monitor oldugunu anlamiyor sanirim. windos tusu + P kombinasyonu ile sadece bilgisayar dersen, tum pencereleri toplamasi lazim


  • crucio  (22.04.13 14:56:44) 
@crucio, olmuyor malesef. Aslında OS tek monitörde olduğunu anlıyor. Şöyle ki: ofiste çif monitör çalışırken bazı dosyalar, kısayollar vs. diğer monitörde. Eve gelince hepsini laptop ekranına ptopluyor. Olması gerektiği gibi yani.

Ama Ofiste sürekli 2. ekranda kullandığım programları evde açınca sanki 2. ekran varmışcasına orda açıyor salak şey :).
  • arnatuile  (22.04.13 15:05:00) 
Benim lenovoda FN+F3 tuş ekran geçişleri bir bakın isterseniz


  • maschinengewehr  (23.04.13 04:21:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.