[]

trompet mi alto saksofon mu?

bas gitar caliyorum senelerdir ama ne zamandir aklimda uflemeli bir calgi var. trompet'tir, saksofon'dur, flut'tur (ama klarinet sevmiyorum).

flutu ileride alirim, trompet ile saksofondan hangisi daha hizli ogrenilebilir (hangisiyle kolayca 2-3 parca ogrenilebilir 1 ayda)?

hemen alacagim birini, hangisini alsam?

(ayrica marka model onerisi verirseniz sevinirim, yeni baslayacak olsam da dandik modeller degil, adam gibi yeni baslayan enstrumani almak isterim o yuzden cin yapimi dandik aletler tavsiye etmeyin. sirf cikardiklari igrenc sesten dolayi insani calmaktan sogutuyor kotu bir ensturman)

 
saksafon al


  • marcel  (22.04.13 13:48:07) 
trompet zor saksofon al.


  • jamswety  (22.04.13 14:55:21) 
saksafon onerebilirim. oncelikle ne saksafon acalmak istiyorsunuz? alto, tenor? bari? c melody? soprano? subcontrabass? tubax contrabass? saxello? sonra butce ne kadar? cin mali onermeyin demissiniz? iyi bir butce ayirmissinizdir o halde kaliteli markalar icin.

ayrica trompet zor saksafon al demisler, saksafon da cok kolay bir entruman degil. bu arada 1 ayda bir iki parca ogreneyim, careless whisper falan calayim piyasa yapayim diyorsaniz isiniz zaten zor. nefes egzersizleri ve ses temiz ufleme etudleri nerden baksaniz 1-1.5 ay suruyor (ortalama 3 saat ayirdiginizi dusundum burda etudlere, gunluk calisma surenize gore degisir bu tabii) bu yazdiginiz cumle ile caldiginiz bass'dan suphe duydum ben sahsen 13 senedir piyano ve 5 senedir alto ve tenor saksafon calan bir insan olarak.
  • düşünüyorum öyleyse vurun  (22.04.13 15:02:46 ~ 15:09:53) 
@dusunuyorum oyleyse vurun;

soru basliginda alto saksofon yazmisim zaten. 200 Euroya kadar onerebilirsiniz. cin mali olmasindan kastim cok ucuz marka olmasin anlaminda, kaliteli bir alt marka olsun istiyorum (yoksa cin mali olmayan ne var ki, iphone da cin mali)
  • no christ requires  (22.04.13 15:07:58) 
saksofon degil, saksafon. 200euroya onerebilecegim bir sey yok maalesef. ben de cin mali dandik olmasin deyince adam gibi bir butce ayirdiniz sandim. benim kullandigim saksafon bu.
www.amazon.com

tonunun nasil olduguna dair de bir video paylasayim fikriniz olussun.
www.youtube.com
  • düşünüyorum öyleyse vurun  (22.04.13 15:12:41) 
Bence de saksafon al ancak belirlediğin bütçeyle Çin malı saksafon alman bile çok zor. Başlangıç markalarından KinQ falan bakabilirsin ama onların da Tünel'de fiyatı 1000 TL civarında.


  • Rochefort  (22.04.13 15:56:25) 
ahah arkadas tik vermemis muhtemelen yazdiklarim zoruna gitti. siz bu kafayla hic bir enstruman calmasaniz da olur. zira ne sizin enstrumana, ne de enstrumanin size bir faydasi olacagi kanaatindeyim. tablere bakip gitar calarsiniz anca.


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (22.04.13 19:36:05) 
Aslında konuyu hortlatmanın bir alemi yok ama "düşünüyorum öyleyse vurun" sen haksızsın **** ve sana laflar hazırladım

Daha önce ney ile bir yıllık bir deneyim yaşadım ve bu aralar neil armstrong dinlemekten müthiş bir haz alıyorum. Bu nedenle içimde bir trompet ya da saksafon alıp çalışma isteği var.

Ancak aramaya inanıp ufak da olsa belki bir yardım alırım diye geldiğim bu yerde, konuya hakim tek adam kendi kırık egolarının peşinde saçma sapan şeyler yazmış.
Madem ki üstatsın bize bildiğini anlat ama yorumların sana kalsın.
Bu kendi kendine şımarmalarının bize hiçbir faydası olmadığı gibi o beklediğin beğenilmeyi de alamıyorsun kardeşim.
Sen 10 sene de üflesen o saksafonu, ha ayıya üfletmişiz ha sana...

Benim de bütçem yok, öğrenciyim. Çalışır, kazanır elbet kendimce bir şeyler alırım. Çünkü hevesim var. Belki gün olur saksafona saksofon derim, malum daha tazeyim ama yarın bir gün piştiğimde de çıkıp insanlara "yalnız corçcum onun doğrusu saxophone diye yazılır" diye kimseye trip atmam.

Gram yardımının dokunmadığını belirtir ve o yarattığın küçük dağların üzerine oturmanı dilerim kardeşim.

no christ requires kardeşimden ise eğer enstrümanını aldı ve bugüne kadar çalıştıysa müsait bir zamanında yeşillendirmesini rica ederim.
Esen kalın...
  • karakterizma  (04.10.14 02:34:59 ~ 02:41:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.