[]

Diş temizliği ile ilgili

dişle ilgili ciddi problemler yaşadım. son dönemde şöyle yapıyorum:

1. bi yerde okumuştum, dişi fırçaladıktan sonra hemen ağzı gargara yapıp macunu tükürmemek gerekiyormuş. tutabildiğimizce uzun süre dişimizde durması faydalıymış. ben de öyle yapıyorum. (damaktaki fazla macunu tükürdükten sonra tabi, yani sadece suyla çalkalamıyorum) doğru mu bu, bi de farkettim ki az çok macun yutuyorum zararlı mıdır macun.

2. kürdanlı diş ipi denen: www.firsatdeposu.com şu dalgadan satın aldım bi paket. bununla da diş aralarını temizliyorum. normal diş ipiyle arasında fark yoktur herhalde dimi?

 
1. ben de böyle bir şeyler duymuştum, mantıklı geldi. çocukken yuttuğun kadar yutmuyorsa sorun değil.

2- güzel bir aparatmış.
  • baldur  (22.04.13 09:26:51) 
bende elimde fırça ile geziyorum evin içinde haliyle çok beklediğimden daha sonra beklemiyorum. kürdanlı diş ipi çok kullanışlı. ayrıca arada bir ağız gargarası kullan hacı.


  • seyduna6687  (22.04.13 09:33:45) 
1. macunu ağızda tutmanın pek faydası olmayacağını düşünüyorum. çoğunluğu aşındırıcı madde ve ağızda tutmak için yapılmamış zaten.
2. bunun yerine diş ipi kullanın. diş iplerinin yapısı yassı, kaygan ve bu iş için tasarlanmıştır. linkteki ürün pek öyle değil. bununla arka dişlerin arasını zor temizlersiniz. ben oral-b satin floss kullanıyorum. bir kutusu epeyce dayanıyor.
- gargara için listerine kullanın. ben diş ve dişetlerim üzerinde çok faydasını gördüm. biraz pahalı ama arada çift kutu tek fiyatına gibi kampanyalara denk geliyorum.
  • akks  (22.04.13 09:37:03) 
2. bununla sadece diş aralarını temizleyebilirsin, fakat diş ipini damak diş eti ve diş arasında da gezdirebilirsin. bununla aynı şeyi yapmak zor olur gibi. ben de diş ipi öneriyorum. oral-b satin floss gayet güzel mesela.


  • ocanal  (22.04.13 10:40:55 ~ 10:41:13) 
2) çatallı çubuğun ucundaki kürdanlardan kullandım,linkteki ürünle ön ve yan dilşerin arası rahat temizlenirken arka dişlerde sorun oluyor. mesela benim bazı dişlerin arası ayrık, o dişler için diş ipine bi düğüm atıp öyle temizleyebiliyorum, ancak kürdanlı diş ipinde onu yapamıyorsunuz.


  • yemrem  (22.04.13 10:50:06) 
kurdanli dis ipi cok kullanisli, en arkaya kadar temizliyor. duz iple yapmak cok zor bunu.
dis hekimlerine ip mi, fircalamak mi dendiginde ip dediklerini duymustum.
yani iple arada kalanlari cikarip, fircalamak curuge falan imkan vermiyor.
  • el desaparecido  (22.04.13 10:58:31) 
2. diş ipinin elastikliği olmadığı için diş eti ile diş arasına girmesi zor oluyor. diş ipi daha iyidir. ki her seferinde bir miktar plastik harcamamış olursun.

1. diş macunu gibi ürünlerde bulunan flor (ya da öyle bir madde) epifiz bezindeki bilmemne salgılanmasını azaltıyor gibi bir şey okumuştum. (bu bilimsel şeylerin hiçbiri aklımda kalmıyor ne yazık ki). yine de onca kimyasalın zararsız olması mümkün değil gibi.
ek olarak sürekli gargara yapmanın ağız içi dengesini bozduğunu düşünüyorum. kişisel fikrimdir.

gargara olarak oral-b'nin pro clinic line diye bir gargarası var, onu tavsiye ederim.
  • goldentitan  (22.04.13 11:19:10) 
elektrikli dis arasi temizleyicisinden alin. genelde elektrikli fircayla beraber dis bakim seti diye satiliyo. ama tek olarak da var. suyu tazyikle ince bir ip seklinde dis aralarina fiskirtiyor. aralari yikamis oluyorsun. guzel temizliyor. tavsiye ederim.


  • eick  (22.04.13 16:26:10) 
valla askerdeki elemanların kollarını kırıp hava değişimi almak için macunu kollarına sıvayıp beklettiklerini duymuştum.bu yüzden dişte macun bekletmek faydadan ziyade zararlı olabilir.
linkteki ürün ise pek kullanışlı gelmedi bana.

www.hepsiburada.com

bu ipi tavsiye ederim.ince ve dayanıklı oluşu her türlü dişin arasına girmesini ve temizlemeyi sağlıyor.
  • bu da mı gol değil lan  (23.04.13 01:39:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.