[]

Çin'de komünist devrim gerçekleşmeseydi?

Mao Zedung tarafından komunist devrim gerçekleşmeseydi, Çin bugünkü durumda olabilir miydi?

Komunist devrimden kaçan çinlilerin Tayvan ı kurduğunu biliyoruz. Tayvan'ın da bugunkü durumu hiç fena değil açıkcası. Adamların kendilerine ait kaliteli bir sanayisi var. Amerikaya vizesiz giriyorlar en basitinden..


 
:):)
tayvan gerçek bir ülke bile değil. 2 sene öncesine kadar tayvan konsolosluğu, amerikan konsolosluğunun bahçesinde bir kulübeydi. ülkenin ekonomisi, askeri gücü tamamen amerikanın himayesinde. Çin dediğin ülke ise eğer ekonomi açısından bakıyorsak yaklaşık 5-10 sene sonra bütün dünya pazarını eline alacak.

  • veeeys  (22.04.13 08:29:33) 
tmm da çin de insanlar hayvanlardan daha kötü durum da yaşıyorlar çok çalışıp az tüketiyorlar az uyuyolar az yiyolar az her şey az iş çok buna ne diyeceksin


  • netadam  (22.04.13 09:15:11) 
soruyu şöyle mi sorsaydık acaba, acaba amerikan kapitalizmi olmasaydı bugünkü çin olur muydu? sonuçta adamlar amerika'nın ve dünyanın üretim merkezi.


  • and justice erol  (22.04.13 10:07:17) 
@netadam, "tmm da çin de insanlar hayvanlardan daha kötü durum da yaşıyorlar çok çalışıp az tüketiyorlar az uyuyolar az yiyolar az her şey az iş çok buna ne diyeceksin
" demişsin ama çine gitmiş olma ihtimalini geçtim, çin hakkında objektif bilgin olmadığı belli.

  • yemrem  (22.04.13 11:00:03) 
"Mao Zedung tarafından komunist devrim gerçekleşmeseydi, Çin bugünkü durumda olabilir miydi"

tarih okurken şu şöyle olmasaydı ne olurdu demek sorulan en aptalca sorudur.

soruna gelirsem, kim bilir? devrim olmasaydı belki şu an çin bile olmayabilirdi. 1,5 milyar insanı idare etmek, bir arada tutmak, bu insanların besin, barınma, eğitim, sağlık ihtiyaçlarını karşılamak, bunları da yaparken ülke içinde ayrışmayı bölünmeyi engellemek hiç de kolay değil. devrim sonrasında uygulanan baskıcı rejimi sadece komünizme bağlıyorsanız çok safsınız.

yaklaşık 2 milyonluk baskıcı, katı çin ordusunun yüzde 80'i saldırı veya savunmadan çok iç düzeni ve asayişi korumak üzere eğitilmekte ve görev yapmaktalar.

tayvan mevzusuna gelirsek, tayvanı tayvan yapan amerikadır. başka türlü nasıl çinin dibinde askeri üssü ve o coğrafyada piyonu olacaktı. yani tayvan gelişmiş bir ülkeden çok geliştirilmiş bir ülke. amerikanın himayesi olmadan yaşayamaz.
  • yemrem  (22.04.13 11:06:44 ~ 11:08:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.