[]

Seyahat turları

Diyorum ki acaba bu yaz kendi adıma bir değişiklik yapıpta bir arkadaşla beraber şöyle türkiye'nin gezilebilecek güzel yerlerine mi gitsem diyorum. Mesela karadeniz turu safranbolu falan bana oldukça cazip geldi. ancak şunu merak ettim acaba bu tarz turlar vasıtasıyla burayı gezmek iki genç için sıkıcı olur mu ? Hani nasıl diyim bu tarz turlar acaba daha çok belli bir yaş gurubunun üstündeki kitleye mi hitap ediyor ? Yani 25 yaşındaki iki kişi için acaba kendi imkanlarıyla ya da otogardan kastamonu otobüsüne binip safranbolu'ya gitmek daha mı iyi olur acep ?




 
kesinlikle turlarla birlikte gitmeni tavsiye ederim çünkü kendi başına otobüsle ya da özel aracınla gittiğin zaman çok az yer gezebiliyorsun. en başta zaten o gezeceğin yerler hakkında çok fazla bilgin yok ve ne nerdedir her şeyi bilemezsin. rehberler biliyor ama ;)
ayrıca otobüsle, hele de karadeniz turu imkansız olur bence.
özel aracınla bile gitsen yine de çok fazla yer göremeden dönmek zorunda kalıyorsun. mesela geçen yaz özel araçla gittik karadeniz'e ve safranbolu'ya. 7 günlük bir geziydi ama o kadar az yer görebildik ki... içimde kalan ne kadar çok yer var göremediğim. ama kuzenim bir seyahat şirketiyle 8 günlük karadeniz turu yaptı 1000 lira ödeyip, safranbolu'dan bir başlamışlar taaaa artvin ve hatta erzurum'a kadar birsürü yer gezip görmüşler. fotoğraflarına bakarken nasıl imrendim anlatamam. bizse sadece safranbolu, uzungöl, ayder yaylası ve sumela manastırı'nı görebildik.

ayrıca gençler de turlara katılıyor sadece ortayaş insanı değil ki :)

yine de macera olsun, atlayalım otobüse ve kendimiz keşfe çıkalım diyorsan o da farklı bir fikir tabi. ama her yeri geip görebilmek için daha fazla zaman harcamış olursun.

bu arada turlara katılan, özellikle de karadeniz turuna katılan herkese fena halde özendiğim gibi sana ve arkadaşına da özendim şimdi bak :)

ahhh karadeniz!..
  • daysleeper  (12.02.09 00:34:37) 
daysleeper'in dediği karadeniz turuna bir tur vasıtası ile katıldım bende..kesinlikle adam akıllı bir firma ile içerisinde yayla konaklaması olan bir tur seçin derim..Aklınıza takılan birşey olursa karadeniz ve katıldığım tur ile ilgili yardım etmeye çalışırım :)..


  • oligomer  (12.02.09 01:01:01) 
dersine çok çalışır ve iyi bir rota belirlersen, kendi arabanla da gayet güzel gezebilirsin. ancak yolculuk planının elbet bir noktada aksayacağını düşünürsek, turla gitmen daha rahat olur.

turların sorunu, sadece çok bilinen ve kolay ulaşılabilen yerlere uğramaları. mesela otobüsle gidilen kastamonu turunda, insanlara gideros koyuna indireceklerini, kendine ait sahili olan balık lokantalarında yüzme & balık yeme imkanı sunacaklarını pek sanmıyorum. halbuse burası türkiyede gördüğüm en şahane mekandır. böyle yerlere ancak arabayla gidersiniz.
  • makineci  (12.02.09 01:15:07 ~ 01:17:19) 
(bkz: buklamania)


  • aklimdan zorum var  (12.02.09 09:44:16) 
ne kadar ders çalışırsanız çalışın, ilkin bir acente ile gitmeyince yeterince keyif alamayacaksınız. zaten karadeniz öyle bi güzel yer ki, bi kere tadını alınca, yine gitmek isteyeceksiniz. kendi programınızı yapma fırsatı da ikinci gidişten itibaren olacak.

bu tarz turlar herkese hitab ediyor ama tercih edenler genelde, belli bir yaş grubunun üstündekilerdir.

sadece safranboluya gidecekseniz, evet, kendi başınıza gidebilrisiniz. ancak niyetiniz daha kapsamlı bir karadeniz turu ise mayıs-haziran ayını beklemeniz gerekecek.

bonus hangi yaylalarda kalınmadan dönülmemeli:

akçaabat: kayabaşı yaylası, tartışmasız en güzel yayle ve tesis.
zigana: zigana yayla tatil köyü (zitaş), netteki fotoğraflarının bazıları eski. yenisi şu adreste bulunabilir: www.zenofontours.com

sürmene: zarha mountain resort, denizden sadece 600 m. yükseklikte ama süper bir manzara ve dileyenlere yüzme havuzu imkanı.

çamlıhemşin: ayder, yazın öz. temmuz ve ağustosta çok kalabalık, mutlaka ama mutlaka ayder haşimoğlu otelde kalınmalı.

uzungöl: şimdiye kadar saydıklarımız içinde en şanssız olanı, buraya erken varıp minibüslerle buranın üstündeki gerçek yaylalara mutlaka gitmeli.

bunların dışında ikizdere-genesis yayla kent, akçaabat: hıdırnebi ve giresun: kümbet yaylası gibi seçeneler de var ancak, bunlar olmasa da olur...
  • kabablanka  (12.02.09 10:27:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.