[]

Türkiye hangi ülkelerden vize istiyor?

Sadece bilmek istediğim aralarında Kanada var mı?




 
TÜRKİYE'NİN VİZE UYGULADIĞI ÜLKELER

Sınır kapılarımızda vize verilebilenler (sadece umuma mahsus pasaport hamilleri):

a. Sınır kapılarımızda 3 ay ikamet süreli bandrol vizesi verilebilecek olanlar:

ABD (diplomatik pasaportlara da bandrol vizesi verilebilmektedir), Avusturya, Avustralya, Belçika, Brezilya, Hollanda, Hong Kong (İngiliz pasaportları) İngiltere, İrlanda, İspanya, İtalya, Kanada, Portekiz.

b. Sınır kapılarımızda 1 ay ikamet süreli bandrol vizesi verilebilecek olanlar:

Arnavutluk, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Moldova, Norveç, Özbekistan, Polonya, Rusya, Slovakya, Tacikistan, Türkmenistan, Ürdün, Ukrayna, Yugoslavya

c. Sınır kapılarımızda 15 gün ikamet süreli bandrol vizesi verilebilecek olanlar:

Gürcistan.

d. Sınır kapılarımızda makbuz karşılığı vize verilebilenler:

Guatemala (azami 15 gün)

Dış Temsilciliklerimiz tarafından vize verilebilenler:

Türkiye'nin vizeden muaf tuttuğu ülkelerin vatandaşları hariç, diğer bütün ülkelerin vatandaşlarının önceden Büyükelçiliklerimiz veya Başkonsolosluklarımızdan vize almaları gerekmektedir. Sınır kapılarımızda bandrol tatbiki suretiyle vize alabilen ülkelerin vatandaşları, Dış Temsilciliklerimizden de vize alabilirler.

Bu sayfa 22 Ağustos 2002 tarihinde güncellenmiştir. Vize uygulamalarında gözlenen sürekli değişim nedeniyle, seyahat öncesinde ilgili ülkenin Büyükelçiliği ile temas kurulması tavsiye olunur.

TÜRKİYE'NİN VİZE UYGULAMADIĞI ÜLKELER

Umuma mahsus pasaport hamilleri:

a. 3 aya kadar vize muafiyeti uygulananlar:

Almanya, Arjantin, Bahama, Barbados, Belize, Bolivya, Bulgaristan, Danimarka, Ekvator, El Salvador, Fas, Fiji, Finlandiya, Fransa, Grenada, Güney Kore, Hong Kong (sadece Hong Kong Özel İdare Bölgesi pasaportları için), Honduras, İran, İsrail, İsveç, İsviçre, İzlanda, Jamaika, Japonya, Kenya, K.K.T.C., Lichtenstein, Lüksemburg, Malezya, Malta, Mauritius, Monako, Nikaragua, Santa Lucia, San Marino, Seyşeller, Singapur, Şili, Trinidad-Tobago, Tunus, Uruguay, Vatikan, Yeni Zelanda, Yunanistan.

b. 2 aya kadar vize muafiyeti uygulananlar:

Bosna-Hersek, Endonezya, Hırvatistan, Makedonya, Romanya

c. 1 aya kadar vize muafiyeti uygulananlar:

Güney Afrika Cumhuriyeti, Kazakistan, Kosta Rika, Kırgızistan, Makau (sadece Makau Özel İdare Bölgesi pasaportları vizeden muaftır), Maldivler.

NOT: Yukarıda a, b ve c şıklarında kayıtlı ülkelerin vatandaşları transit vizeden muaftır.
  • sarhosken alinan hesap  (22.04.13 01:29:46) 
vize karşılıklılık esasına tabidir. yani bi ülke bizden isterse %99 biz de onlardan isteriz.

türkiyenin vize istediği ülkeler:
www.mfa.gov.tr

türklerdenden vize isteyenler:
www.mfa.gov.tr
  • nicki martin  (22.04.13 13:22:16) 
hangi ulke olursa olsun evisa.gov.tr adresinden 6 aylik vizeyi 20 usd karsiliginda aninda temin edebilmektedir. yani teorik olarak var gozukuyor ancak pratikte bizim almaya calisitigimiz gibi degil.


  • engel  (11.05.13 15:03:29 ~ 15:04:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.