[]

grev nedeniyle uçuş iptali, yolcu hakları, allahsız LUFTHANSA

selamlar ahali,

şimdi benim yaklaşık 1,5 ay önce aldığım bilet(İstanbul'dan Münih'e) Lufthansa'daki grev nedeniyle iptal olmuş. olmuş diyorum zira uçuşuma 24 saat kala düyanın en lakayıt ve yüzsüz şirketi Lufthansa bana sadece bir "uçuşunuz iptal oldu, özür dileriz, miles&more card'la hayat size güzel" diye mail attı. pezevenkler evet aynen maile bir de reklam koymuşlar.

istanbul ya da almanya'daki ofis, çağrı merkezi, vs. ulşmak imkansız, sürekli meşgul ve hiç bir şekilde geri dönüş yok. Almanya'dan arkadaşlar buradan ben 2-3 saat asla ve asla ulaşamadık, ki ulaşacağımız da yok.

Benim durumum acil olduğundan(o gün sınavım var) 22'sindeki Türk Hava Yolları uçağına bilet aldım, tabii 110 euro girdi boru gibi.(lufthansa bileti 64 Euro idi)

Şimdi bu durumda ben ne yapmalıyım? Haklarım nedir? Bu paraları ve zararı tahsil etme şansım var mıdır? Ulan çok sinirliyim, yeminle güvendik, Almandır dedik, adam uçuştan 24 saat önce bir mail atıp, uçuşunu iptal deyip sırra kadem basıyor ya.

Nolur bi el atın, ağzına sıçalım şu pezevenklerin.

 
geçenlerde biri thy'den otel masrafı falan filan nasıl aldığını anlatıyodu sözlükte, geçen haftanın en beğenilen entry'lerini listeleyen bi yerler hala varsa oralardan bulunabilir.


  • galadnikov  (21.04.13 02:23:49) 
sana elli kere dedik lufthansadan bilet alma diye. bak sözümüze geldin. gene geldin thy den aldın var çözümü var. amma velakin....


  • Kartonpiyer  (21.04.13 02:23:51) 
benim uçuşumda uçağımız arıza yaptı
aslında bizi bile bile arızalı uçağa bindirdiler :)
bi yandan yolcu alırken bi yandan onarmaya çalışıyorlardı!
onaramadılar bizi 2 saat beklettikten sonra indirdiler taşıdılar otobüsle tekrar terminale gecenin körü oldu tekrar uçak geldi geceyi havaalanında geçirip ankaraya sabah gelebildim. Herhangi bir tazminatı bırak bir bardak su veren olmadı
Ruh gibiydim indiğimde yahu :( --çünkü kalkacağı vakit belli değil anons yok, bebekli yolcular var veledler sabaha kadar bağırdı--
Üzgünüm ama Münihte türk uçaklarını anons bile etmiyorlar hocam londra uçağını 3 kere en az anons ederken, deneyin tabi ama kimsenin ilgileneceğini sanmam.
  • niye ama  (21.04.13 02:25:54) 
parana bişey olmaz. muhakkak iade edilecektir. buna benzer bır olayı benım arkadaşım yaşadı yıne lufthansa da zararı tanzım ettıler. yınede , olayı hukuksal merciye taşıdılar almanyada kı mevzuata hakım bırısı oda mımarlık okudu halen orada yaşıyor mahkemesı fılan devam edıyor ona ulaşınca nasıl bır mevzuat yada yol izlemişler bilgi paylaşırız.


  • Kartonpiyer  (21.04.13 02:35:12) 
yemek ve internet masraflarimi odetmistim en son lufthansa ya. ama ucus havaalaninda iken iptal oldu, direkt aldim, sonradan degil. bunlari yapabilme haklariniz var.


  • gunes123  (21.04.13 02:36:14) 
bildigim kadariyla 24 saat onceden ucusu iptal etme yada erteleme haklari var. bilet ucretini geri alabilirsiniz ama tazminat alamazsiniz.


  • crucio  (21.04.13 02:41:18) 
normalde size acik bilet, ya da para iadesi yapilmasi gerekiyor minimum.

hatta 45 dakika üzerindeki her iptal, ya da saati degistirilen ucusa bunu yapiyorlar.

ek olarak twitleyin kullaniyorsaniz twitter filan, ben pek anlamiyorum ama ise yariyo sanirim.

gecen sene de lufthansa failure seklinde bloglanmisti lfthansanin cok basarisiz, ve bir nevi irkci tavri yüzünden pesisan olan türk yolcular vardi.

lufthansafailure.tumblr.com
  • serabetan  (21.04.13 02:46:58) 
@kartonpiyer yav o arkadaşla tanımayı isterim açıkçası, @crucio tazminat konusunda emin misiniz tahmin mi ediyorsunuz?


  • aeolus  (21.04.13 02:56:12) 
bahsettiğin şirket dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden. önce sırra kadem bastı diyorsun. bu birinci hatan.
ikinci hatan ise grev nedeni ile söylenmen. adamlar GREV yapıyor. sana mesaj gelmiş olması bile mucize demek lazım. nasıl gençsiniz siz? grevi destekleyeceğine grev nedeni ile adamlara söylediklerinize bakın. umarım paranızı alamazsınız.

  • ben smyrna  (21.04.13 07:34:41) 
Yav benim yazdiklarimin herhangi bir kisminda greve destek ermedigim seklinde bir ima var mi. Ben kendi magduriyetimi dusunmek durumunda degil miyim?Umarim bir gun kesinlikle yetismeniz gereken bir ucusunuzu maille, 24 saat once iptal ederler, hicbir sekilde yol gostermedikleri gibi hicbir sekilde ulasilamaz durumda olurlar da,o zaman anlarsiniz benim durumumu. (Ya da neyse ya beddua etmiyorum, gelmesin boyle bir durum basiniza)


  • aeolus  (21.04.13 11:14:58) 
@faaip de oiad, şimdi durum şu ki, benim her şekilde öğleden sonra münih'te olmam gerekiyor, zira mutlaka girmem gereken bir sınavım var. lufthansa bana garanti veremiyor ki öğleden sonra o saatte beni ulaştıracağını. bırak garantiyi, adamlara ulaşılmıyor bile


  • aeolus  (21.04.13 15:10:40) 
@aelus: telefonla ulaşılmaz tabi. luthansa'nın tr'de kendi çalışanı yok. çelebi gibi şirketler yer hizmeti sağlıyor. o yüzden havalimanına gitsen anlatsan sana thy'den bilet ayarlarlardı. bende münih aktarmalı brüksel'e gidecektim. münhite kar fırtınası olduğu için uçuş 45dk gecikti. 2. uçağı kaçırıcam dedim. bi sonraki munih-bru uçağına binersem geç kalırım dedim. anında thy'nin direk ist-bru uçağına aldılar. en ufak sorun çıkartmadan. telefonla olacak iş değil ama bu.


  • faaip de oiad  (21.04.13 16:28:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.