[]

Üniversite ders seçmeleri

Selamlar,

Bir problemim var; ama kısaca "background" u anlatayım:


İnternet üzerinden kafamıza göre ders seçimi yapabildiğimiz bir sistemimiz var. Benim de bölümden zorunlu olarak 4 tane ders almam gerekiyor. Bu dersleri de aynı "section" dan almam gerekiyor geçerli bir mazeretim olmadıkça. Geçerli sebepler sunulduğu zaman (bu sebeplerden en önemlisi derslerin çakışması olur genelde) farklı sectionlardan ders alınmasına izin veriyor bölüm. Böyle bir şey yoksa reddediyorlar programı.

Ben de 3 dersimi aynı sectiondan, 1 dersimi farklı sectiondan almak istiyorum (hatta aldım ve onaya da gönderdim). Farklı sectiondan alma sebebim hocayla yıldızımızın barışmaması, dolayısıyla çakışma gibi bir şey bulunmuyor. Bugün de bölüme gidip konuşacağım, "ben bu dersi bu sectiondan alabilir miyim?" diye; ama elimde geçerli bir sebep olması lazım.

Ne dersiniz, nasıl bir sebep sunabilirim ki kabul edilir isteğim?


edit: Bu arada belirtmeyi unuttum.


Aynı dersin farklı sectionlarından bahsediyoruz.

Toplamda 3 saatlik bir ders, ilk iki saati iki sectionda da aynı gün/aynı saat. Diğer saati farklı gün/saatte ama çakışma falan yaratmıyor.

 
"O gün o saatte ornitorenk besleme kursumun dersleri var" gibi bir şey olabilir. Tabi bir kurstan "evet bu kişi bizim öğrencimizdir, şu günlerde bu saatlerde dersi vardır" gibi bir belge de inandırıcılığı arttırır. Onun dışında çakışma sağlayacak bir ders al, daha sonra programın onaylanınca o sırf çakışma oluşsun diye aldığın dersi drop et :)


  • crown  (11.02.09 10:01:13) 
Son dakikada git, ya da bugün değil de yarın öbür gün git (hani illa bugün gitmen gerekmiyorsa) öbür sectionda kota dolu yer kalmadı de.

Ya da hocaya gitmen gerektiği zaman diliminde kota falan dolu değilse ve hoca bunu izleyebiliyorsa, ben dersi alırken kota doluydu valla hocam de. Online sistem değil mi ya her an kotalar dolup boşalabilir nihayetinde. Şimdi de değişmiyor falan de.
  • sui  (11.02.09 10:01:18 ~ 10:02:53) 
@crown

bir şey kursu ya da çalışma gibi başka bir program çıkartmaya çalışacağım bu gidişle. diğer derslere de baktım ama başka saatlerle çakışmayıp sadece bu dersle çakışan hiçbir ders yok:)

@sui

kota dolu falan diyemiyorum ne yazık ki, çünkü almak istemediğim sectiondaki hocadan kimse ders almak istemiyor şu anda, bizim section 24/24 iken diğer section 20/24 :)
  • zaugnakhaldun  (11.02.09 10:25:21) 
Hoca kim, danışman kim? Boun sanıyorum ki bahsettiğimiz okul.

Bir de alttan dersin var mı, ya da DD/DC'n?
  • sui  (11.02.09 11:05:42 ~ 11:06:39) 
boun'sa okul, kredisiz tenis falan alabilirsiniz. ilk aklıma tenis geldi de buna benzer bi sürü ders vardı, yogasından fitnessina kadar. veya crown'un da dediği gibi çakışma sağlayacak herhangi bir ders alıp add-drop haftasında bırakmak da bir çözüm tabi. tabii buradaki en önemli şey add-drop'ta drop etmeyi unutmamak.*


  • light beam  (11.02.09 12:45:19) 
@lightbeam

Ahaha seninki de süpermiş:)


İyice bakındım ama başka bir ders yok ne yazık ki.

Bölüme Fransızca zorunlu olduğu için, "Fransızca kursuna gidiyorum fransızcam kötü olduğu için ve kurs ders saatiyle çakışıyor" gibi bir şey söylemeye karar verdim.
  • zaugnakhaldun  (11.02.09 13:02:34) 
almak istemediğin sectionla çakışan bir ders ekle. böylece zorunlu olarak istediğin sectiona kayıt yaptırırsın. sonra add/dropta eklediğin dummy dersi bırak.


  • gethsemane  (11.02.09 14:05:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.