[]

fotoğrafçı arkadaşlar sorularım var

Arkadaşlar slr makineler hakkında bilgim pek yok. Lakin elimde yaklaşık 1 senedir kullandığım canon s5is model bir slr like makine var ve artık ciddi anlamda benim için yetersiz kaldığını düşünüyorum. Bu sebepten slr'ye geçmek gibi bir fikrim var.. aradım, taradım daha önceki duyurulara baktım da herkesin tavsiyesi canon eos 450d, nikon d40 tarzı makineler. Ancak bunlar benim bütçemi aşıyor. fotoğraf forumlarını gezerken gözüm sony a200 modeline takıldı. Bu makine hakkında piyasaya yeni girmesi haricinde olumsuz pek yorumla karşılaşmadım.. Fotokritik yorumları burda

www.fotokritik.com

neyse şimdi sorularıma geçeyim..

1- www.ereyon.com.tr sitesinde görüldüğü üzere bu ürün sony garantili vaziyette 1000 lira civarında bir fiyata satılıyor. Spotu gittigidiyor.com'da 1200 tl civarında bir makine için özelliklerini de göze alırsak almaya değer mi ? yoksa hala canon, nikon'dan şaşma mı dersiniz ?

2- Elimdeki canon s5is model makineyi nasıl değerlendirebilirim ? gittigidiyor'dan satma ihtimali de var makinem de temiz ama 2 tane ölü pixeli var.eğer durumu belirtip satarsam ortalama olarak ne kadara gider ? Ya da bu makineyi gittigidiyor.com dışında satabileceğim bir yer var mı ?

3- Eğer ki ''yok arkadaş canon'dan nikon'dan şaşma'' derseniz tavsiye edebileceğiniz model nedir ? Tamam daha önce böyle çok duyurular var ama yazılanlar genelde 1000 tl'den fazla makineler.. 1000 lira civarında bulabileceğim güzel bir slr var mı ?

 
öncelikle ürünün fiyatı genel olarak düşmüş durumda yani spotunun artık 1200 lira olabileceğini sanmıyorum, örnek vermek gerekirse darty'de de 1200 lira
www.darty.com.tr
Olympus ve pentax'ın da uygun fiyatlı, güzel modelleri var araştırmanı tavsiye ederim.

Bahsettiğin modele gelince www.dpreview.com adresinde her türlü incelemesi ve karşılaştırması mevcut.
  • jolietjake  (11.02.09 10:35:26) 
2) arkadaş çevrenize bir sorun bakalım, bazen en olmadık zamanda makine almak istiyorlar.

3)ikinci el eos 400d düşünebilirsiniz. eski olmasına rağmen çok iyi makinedir. bir bilgim yok ama belki de sıfırını da o fiyata bulabilirsiniz.
  • tom_riddle  (11.02.09 15:29:51) 
Peki ikinci el slr makine almanın ne gibi handikapları olabilir ? Mesela 1 ya da 2 senelik kullanılmış bir canon eos 400 alırsam ne gibi problemlerle karşılaşabilirim ? makienlerin ya da içindeki parçaların ömürleri falan oluyor mu ?


  • joehigashi  (11.02.09 15:40:39 ~ 15:40:57) 
2. el almayı düşünüyorsanız anlayan birine gösterin ya da çok güvendiğiniz birinden alın. çizik varsa çarpma, düşme belirtisi olabilir. hatta çevremdeki birinin başına geldiği gibi üstüne şarap boca edilmiş bile olabilir. hassas makinalar bunlar.


  • zihua  (12.02.09 09:16:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.