[]

Bana Bir Fotograf Makinesi Onerin Lutfen! Yeter Artik

Vallahi yeter artik kompakt makinelerden kurtulmak istiyorum

cok param yok
ikinci el alacagim zaten
profesyonel degilim
butce max 600 yetale.
dijital slr olacak
ebay.uk' den falan alicam sanirim..(ingilteredeyim,amerikan ebayindan alamiyorum sanirim gumruk sebebiyle)

tesekkurler.

 
canon ae-1 veya minolta x-7000 veya xg veya af. filmli kameraya dondum renkler cok sahane 5 tane lensle birlikte makinayi $60'a aldim :) isik haric hersey manuel, tabi isigi da manuel'de kullanabilirsiniz ama tavsiye etmem.


  • tasa oturma soguk ceker  (19.04.13 18:42:57) 
birçok forumda ihtiyaca göre tavsiyeler mevcut zaten.

donanimhaber, canonturk gibi forumların ilgili bölümlerine bakın.
  • sabirstone  (19.04.13 18:44:47) 
www.ebay.co.uk

fiyatlara bakin saka gibi. sirf denemek icin alip 1 makara film cekip tab ettirin hastasi olucaksiniz :) tabi film+tab ettirme masraflari zamanla daha tuzlu gelmeye baslayabilir ama kitler felan var.
  • tasa oturma soguk ceker  (19.04.13 18:45:25 ~ 18:46:04) 
@tasa oturma soguk ceker
burada bit pazarindan bi tane nikon aldim zaten 5 pounda : )
ama onun yeri baska dedigin gibi film masraflari falan cok, ayrica 2 tane pili 18 pound.. hic bir mantigi yok benim icin (cunku fotograf cekmekten anlamiyorum)..
  • jimjim  (19.04.13 18:53:40) 
@jimjim

600 yetaleye zor gibi o zaman kompak olmayan makina ama panasonic lumix de tavsiye edebilrim. leica lensi var gibi, yani lensi leica uretmiyo ama kalitesini kontrol edip markasinin basilmasina izin veriyo :)

panasonic lumix dmc-xxx gibi modellerdi sanirim. megapixel olayini kafaya takmadan butcenize gore bir model bulabilirsiniz tahmin ediyorum.
  • tasa oturma soguk ceker  (19.04.13 18:57:46) 
niye yahu
canon eoslar hep o civarda.. ikinci el alacam diyorum
buyrun buradan bakin da onerin o zaman dunya kadar makine var..
www.ebay.co.uk
  • jimjim  (19.04.13 19:06:16) 
valla fiyatlar iyi guzel de bu dslr'larin bi maximum cekim omru var. yani o tusa bastikca bastikca omrunden yiyio. kimse de yazmamis bu ikinci eller ne kadar kullanilmis.

bkz: www.shutteractuations.com

bence su en makulu www.ebay.co.uk factory refurbished mi ogrenmek lazim tabi. bi de lens lazim :)
  • tasa oturma soguk ceker  (19.04.13 19:14:01) 
bir de sunlar var ne diyorsunuz?
www.gumtree.com
www.gumtree.com
  • jimjim  (19.04.13 19:26:09) 
canon diyorum, nikon'da oto fokus motoru yok, baska lens almak isterseniz pahaliya gelir ama yok ben icinden cikan lensle idare ederim diyorsaniz nikon'un modeli makine olarak daha iyi. ama sorun uzerindeki lensin af motoru var mi?


  • tasa oturma soguk ceker  (19.04.13 19:37:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.