[]

ingilizce öğrenmekle ilgili ciddi bir soru? diyelim ki 10 bin dolarınız var

merhabalar. diyelim ki 3 ay yaz tatiliniz ve on bin dolar paranız var. bu süre ve para ile intermediate civarında olan ingilizcenizi olabildiğinden ileri seviyeye taşımanız gerekiyor. nasıl bir yol izlerdiniz? kurs, memleket, erteleyip daha uzun bir müddet kurs gibi önerilerinizi sunabilirsiniz. özgür düşünün. teşekkürler.

not: saçma sapan dalga geçerek cevap veren arkadaşlar çok ayıp ediyorlar.

edit: daha detaylı tavsiyeler rica ediyorum lütfen.

edit2: ayrıca yurtdışında kurs diyen arkadaşlara ekstra sorular:

fakülte bitince mi gidilmeli ara sınıfta mı?

kaplan ve ef dil kursu iyi midir?

aile yanı kalmak sıkıntı yaratır mı?

 
avustralyada dil eğitimi.

götü kurtarmak değil kafayı açmak isteyenler yurtdışına gitmeli.
  • agy3  (18.04.13 22:00:00) 
Param olsa da hemen gitsem dediğim için, yurtdışında bir okula gitmeyi düşünürdüm oralarda bol bol konuşabilmek için.


  • amelie poulain  (18.04.13 22:00:04) 
En başta şunu söyleyeyim ingilizceyi şu an faal olarak kullanmıyorsan speaking, writing, reading ve listening anlamında tam olarak "onlar" için intermediate seviyesi olmuyorsun. Dolayısıyla orada intermediate alırsın, hızlandırılmış kurslar için de 3 aydan belki biraz daha uzun sürede int ve upper alabilirsin.
Amacın genel ingilizce ise bu iyi ama toefl ielts için ise genel ingilizce+sınava yönelik çalışma alman gerekiyor.
İngiltere yurtdışı tercihlerin arasındaysa ve kendi imkanlarına gitmek istiyorsan www.studiocambridge.co.uk bu site yardımcı olur ama yurtdışı danışmanlıkla gitmek istiyorsan atlas ve atec i öneririm.
  • zdreams  (18.04.13 22:34:45) 
İngiltere'ye git. Ne kadar erken gidersen o kadar iyi.

Bir de gerçekten intermediate seviye konuşuyorsan kursa gitmek yerine sosyalleşmek şartıyla gezebilir veya çalışabilirsin. Bu saatten sonra oturup gramer öğrenecek değilsin diye tahmin ediyorum.
  • point me at the sky  (18.04.13 23:59:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.