[]

Sağlıklı Atistirmaliklar

Su aralar sağlıklı beslenmeye karar verdim.Kola,ice tea gibi içecekleri bıraktım,bunların yerini su ve bitki caylariyla doldurabiliyorum.Sekeri de azalttım ama ana öğünlerde cok yemek yiyen biri olmadığım icin ara öğünlerde abur cubura yöneliyorum,bu besinlerden cok tüketmesem de hic yememek daha iyi sanırım.bu durumda sağlıklı atistirmalik olarak neleri önerirsiniz?ceviz,kuru kayısı vs. gibi seyler önermezseniz sevinirim zira bana atistirmalik gibi gelmiyorlar bunlar.

Ha bir de yaz geliyor,kolanin,ice teanin yerini su dısında baska hangi içeceklerde doldurabilirim?Yazin sıcak icecek tüketmeyi sevmiyorum,e sadece su ile de olmuyor.


 
içecek olarak sodayı ben limon, frambuaz veya vişne ile karıştırıyorum.


  • VickVickyVale  (18.04.13 18:59:34) 
yoğurt
meyve
meyveli yoğurt (şekersiz)
salatalık
cacık
ayran
eti form ve mavi yeşilin abur cuburlarını dene bi de.
  • pinkket  (18.04.13 19:08:29) 
evde atıştırmalık patates cipsi yapmak için şöyle bir şey var: dx.com
bu olmadan da mikrodalgada deneme-yanılma yöntemiyle patatesler jilet gibi kesilerek, baharatlar ilave edilip yenebilecek cipsler yapmak mümkün.

içecek olarak karadut şerbetinin içine maden suyu ve buz. mmhh!
  • akks  (18.04.13 19:14:51) 
fındık-fıstık.


  • baldur  (18.04.13 19:21:14) 
yağsız ve tuzsuz patlamış mısır. gayet güzel.

ayrıca fındık-ceviz-badem-fıstık bunlardan güzel atıştırmalık mı olur ya nası atıştırmalık gibi gelmez.
  • rotten head  (18.04.13 19:27:35) 
Bana eti formdur, fındık fıstıktır yerine meyve atıştırmak daha hoş geliyor. Böyle elma armut değil de mevsimine göre küçük meyveler yenebilir, mesela çilek, kivi, üzüm, erik ya da badem salatalık ve çeri domates gibi sebzeler.


  • buff  (18.04.13 19:33:36) 
@rotten,sorun fazla güzel olmaları zaten.1 Kase yiyorum bu sefer kendimi durduramayip,e yine aynı kaloriye denk geliyor.


  • fraise  (18.04.13 19:35:16) 
bademi tek geçerim.


  • naturelist  (18.04.13 20:01:25) 
atistirmalik olarak salatalik en guzeli bence. hem serintiyorda.
icecek icin de soda. mumkunse tuz orani en az olanindan ve aromasiz. illa aroma isterim derseniz icine limon, portokal, lime falan sikin bir de taze nane muhtesem bir serinletici oluyor. ayni sekilde soguk suyun icine de bir kac limon guzel oluyor.

  • 65 derece  (18.04.13 20:26:45) 
-tercihine göre farklı peynir çeşitleri
-hindi füme jambon (polonez-nişasta filan yok çünkü) ile bir şeyler. mesela üçgen kesip baharatlayıp fırına verip biraz kızartıp cips niyetine yiyebilirsin. ya da yufka gibi düşünüp içine peynir koyup sigara böreği şeklinde sarıp yumurta sarısı sürüp fırınlayabilirsin.
-fındık fıstık ama çiğ olsun. kavrulmuşlar pek iyi değil.
-form bisküvilerden kaçın derim, aslında kalorileri de düşük değil ve çok miktarda karbonhidrat içerdiğinden deli gibi acıktırır üstüne.
-şeker oranı çok yüksek olmayan meyveler


ekstra bilgi, aromalı sular yapabilirsin. mesela farklı meyvelerden çaylardan filan koyup cay gibi demleyip soğutup süzebilirsin. en basiti sürahinin içine taze nane ve limon dilimi koyarsan çok ferahlatan bir aroması oluyor. internette bolca su tarifi var. bi yerlere kaydetmiştim, bulunca eklerim buraya editleyerek.

edit: eğer kalori değil de yiyeceklerin karbonhidrat miktarlarına bakarsan daha iyi beslenirsin aslında. cünkü karbonhidrat daha çabuk acıktırıyor ve fazlası yağa dönüştülüyor vücutta. protein ağırlıklı beslenmek hem dahaz aaz cıktırır hem de bir süre sonra vücudun depodaki yağları kullanma kararı alır :) karbonhidratı sıfır olan onlarca besin var, ye yiyebildiğin kadar :)
  • dasher  (18.04.13 20:37:39 ~ 20:40:56) 
icecek olarak soda degil de maden suyu icin. icine bir de limon dilimi attiniz mi sizden iyisi yok.

eksisozluk.com
  • papillon7  (18.04.13 20:58:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.