[]

yaş 26 ve hiç askerlik yoklamasına gitmedim.

hep öğrenciydim (şu an dahi örgün bir üni'de talebeyim)

hayatımda hiç askerlik şubesine gitmedim. herhangi bir yazı falan da gelmedi takip edebildiğim kadarıyla. okul yolluyor heralde düzenli olarak öğrenci olduğuma dair bir belge diye tahmin ediyorum.

ilerde bir sorun yaşar mıyım?

 
29'dan sonra öğrenci olsan da tecil ettiremiyorsun, onun dışında bir sorun olacağını sanmıyorum.


  • nxtrls  (18.04.13 18:24:05) 
okulu uzattıktan sonra tecil işlemiyle okul uğraşmıyor, sen gidip kendin hallediyorsun diye biliyorum. öğrenci belgeni alıp askerlik şubesine uğrasan fena olmaz.


  • zgrydn  (18.04.13 18:24:35) 
Normalde ilk yoklama ve son yoklamanı yaptırmış olman gerekir. Ancak özellikle ilk yoklama için herhangi bir uyarı vs gönderilmediğinden çoğu kişi bunu yaptırmaz. Son yoklama içinde genelde uyarı gönderilmez ama 18 yaşına erişmiş her erkek bunu kendisi gidip zaten yaptırmalıdır. Özellikle son yoklamanı da yaptırmadıysan yoklama kaçağı sayılırsın. Yoklamanı yaptırdıktan sonra kaçaklıktan çıkarsın.

26 yaşındaysan 1-2 sene içerisinde kapına sivil polis/jandarma veya bir güvenlik yetkilisi gelir ve seni sorar. Evde yoksan en yakın emniyet amirliğine vakit geçirmeden gelmeni isterler. Durumu izah edersin, öğrenci belgeni en kısa zamanda onlara götürürsün ve olay kapanır.

Üniversitelerin büyük çoğunluğu askerlik işleriyle kesinlikle uğraşmaz. Bu yüzdende pek çok erkek öğrenci bu sorunla karşı karşıyadır.

Arkadaşın dediği gibi 29'dan sonra işin yaş. 29'da hala öğrenciysen kesinlikle özrün yoktur, asker kaçağı olarak görülürsün ve bu farkedildiği an (gbt yoklaması gibi) askere alınırsın.
  • Nocturne  (18.04.13 18:32:39) 
itü okul bittiği gün askere ispitledi beni. kaat geldi. iki yıl gözardı ettim. gittim askere alındığım tarihten 3-4 ay önce yoklamaya, albay savunma yazdırdı, iyi de davrandı (tipim pek kızılacak tip değil zaten). bişi olmadı.


  • ismail yk  (18.04.13 18:33:44) 
kaçaksın


  • jamswety  (18.04.13 19:07:42) 
En yakın şubeyi ara telefonla bilgi al. Yeteri kadar bilgi veriyorlar.


  • Absinthe75c  (18.04.13 19:58:50) 
bir şey olmaz. ben 27 yaşımda mezun olana kadar hiçbir işlem yapmadım. mezun olunca da gittim 2 sene tecil ettirdim.


  • lemmiwinks  (18.04.13 20:19:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.