[]

90 hız sınırı olan bir yerde üst limit 99 mu?

102 ile geçmişim ceza gelmiş eve itiraz etme şansım var mı?
Yoksa kimi kime şikayet edeceksin mi diyeceksiniz?



 
%10'a kadar müsade var. 1 km fazla hızla bile geçersen ceza geliyor , itiraz etme şansın da yok.


  • adilyashar  (18.04.13 17:41:24) 
hız limitinin %10 fazlasını istisna tutuyorlar. ama itiraz edebilecek bir durum olmuyor. 100 km'de olsa yazar takdirine bağlı olarak.


  • arma aski  (18.04.13 17:42:08) 
101 ile ceza almışlığım var. erkenden öde ucuz olsun :Q


  • yapcak bisi yok  (18.04.13 17:55:38) 
Karayolları Trafik Yönetmeliği
md 101/4 : Çeşitli araç cinslerine göre bu Yönetmeliğin öngörmüş olduğu azami hız sınırlarını, %10 nispetinde aştığı kontroller sırasında tespit edilen sürücülere, Karayolları Trafik Kanununun 51 inci maddesine göre işlem yapılmaz.

trafik kanunu md 51: Madde 51 – Sürücüler, aksine bir karar alınıp işaretlenmemişse yönetmelikte belirtilen hız sınırlarını aşmamak zorundadırlar.

yani yönetmeliğin 101. maddesi kanunun istisnasını oluşturuyo. bu durumda evet 90'lık yolda hız sınırı 99'dur. 102 ile gelen cezaya itiraz etme şansın yok. kimi kime şikayet edeceksin diye bi durumda yok, mahkemeye şikayet ediyosun çünkü. mahkeme nire cezayı kesen emniyet nere.

isterse 91 le ceza yazarlar diye bi durumda yok, bilmeden konuşmamak gerek. bilmediğinizi de çaktırmamak gerek. eksisozluk.com
  • trajikomix  (18.04.13 18:38:12) 
beter ol.102 ne ki di mi.


  • aşksız prens  (18.04.13 19:47:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.