[]

firefox da dosyaları nereye kaydediyor. ve daha önceden girilmiş kullanıcı adları.

mesela (explorer da)nette bir film seyrediyoruz ve daha sonra bu dosyayı sakladığı yerden (Temporary Internet Files)kopyalayıp kaydedebiliyoruz bir yere. peki bunu firefox da nereden bulabiliriz kaydetmiyor ise bunu nasıl sağlarız.
ikinci olarak :
kullanıcı adı veya hotmail hesapları gibi birdenn fazla kullanıcıyı beni hatırla gibi fobnksiyonları yok mudur.


 
araçlar > seçenekler > gelişmiş > ağ
kısmından ayarlanıyor sanırım kapasite. gerisini bilmiyorum.
kaydetmek istediğin şey flv formatındaki videolar ise internet download manager öneririm bu arada.
  • sanal uyku  (10.02.09 22:31:49) 
boş firefox sayfasına about:cache?device=disk yazarsan geçici dosyaları getirir sana.
açılan sayfada da bilgisayarında nerede konumlandığı cache directory bölümünde yazıyor.
ama explorer gibi kaydedemiyoruz malesef bu dosyaları :(
  • readmymind  (11.02.09 00:03:20) 
firefox dosyaları ie gibi tutmuyor. bazı şeyleri kendi kendine paketliyor ve birarada tutuyor. bazen hiç tutmuyor. az önce izlediğiniz flv'yi 2 dakka sonra izliyorsunuz yine indirmeye uğraşıyor.

genel olarak
C:\Documents and Settings\USER\Local Settings\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\PROFILE\Cache
konumunda tutuluyor dosyalar.

adres çubuğuna about:cache yazarak bişeler görebilirsiniz.
Cache Viewer adlı add-on'u kurmayı deneyebilirsiniz.
  • cruor  (11.02.09 00:24:19) 
Ben de ikinci sorunuza cevap vereyim. İki kullanıcı adı ve parolası saklamak mümkün. Öncelikle firefox ayarlarını açın, güvenlik sekmesindeki "sitelerde girilen parolaları hatırla" seçeneğinin seçili olduğundan emin olun. O seçeneğin yanındaki "ayrıcalıklar" butonuna basarak parola hatırlanmamasını isteyerek ayrıcalık verdiğiniz siteleri görebilirsiniz. O listede hotmail varsa kaldırın. "kayıtlı parolalar" butonuna basarak da, o ana kadar kaydettiğiniz kullanıcı adı ve parolalarınızı görebilirsiniz.

Hotmail'e giriş yaparken firefox size "şifreyi hatırlayayım mı?" diye soracaktır, "hatırla" diyin. Daha sonra o hesaptan çıkıp başka bir hesapla giriş yapmaya çalıştığınızda aynı soruyu tekrar sorar, yine "hatırla" diyin. Böyle yaparsanız hotmail'in login sayfasına girdiğinizde, kullanıcı adı girilen yere çift tıklarsanız kaydettiğiniz 2 üyelikten birini seçebilirsiniz. Ben bu şekilde 2 rapidshare premium hesabını kaydettim mesela.
  • edge_nabby  (11.02.09 02:38:06) 
flv vs dosyaları için flashgot eklentisini kullanın hem indirme yöneticinize (flashget, idm, orbit vs) direk yönlendirme yapar kaydedeceğiniz dosyaları hem de firofox'un sağ alt köşesinde o anda izlediğiniz videoyu ya da müzği kaydetme imkanı sunar
clip2net.com bu ikona tıklar tıklamaz indirme yöneticinde kaydetme penceresi görünür.

  • edip  (11.02.09 04:03:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.