[]

Sadece yazın çalışıp çok para kazanmak?

Merhaba sevgili duyuru ahalisi. Lisans öğrencisiyim, ağustos sonu 2013 - şubat ortası 2014 arası Amsterdam'da bir üniversiteye staja gidiyorum. Sorunum elbette ki para. Kalacak yerimi şans eseri bedavaya ayarlamış da olsam hala yeme içme yol param yok, 6 ay da çok uzun bir süre olduğundan aileme güvenmek istemiyorum para konusunda. Kimseyi göçertmeye gerek yok. Orada bana data girme falan gibi küçük bir iş karşılığında az bir para verebilirlermiş fakat bu elbette yeterli değil. Burs da bulamadım hiçbir yerden. Şu an yanında çalıştığım, okulumdaki hoca projesinde çalışacağım için bana para verebileceğini söyledi fakat bu da yeterli değil çünkü en fazla 2-3 ay o da maksimum 600-700 lira verir herhalde aylık. Yani yazın hem bu projede hem başka bir yerde daha çalışıp en azından 5 bin lira gibi bir para biriktirmem gerekiyor.

Böyle bir iş var mı? Nasıl bir iş yapabilirim, nerelerde çalışabilirim? Haftanın 3-4 günü tüm gün, hatta çift vardiya falan çalışıp, laboratuvardaki projemle birlikte o kadar para kazanabilmem mümkün mü sizce? Derslerim halihazırda çok ağır olduğundan dönem içinde çalışamıyorum, özel ders ilanlarından da bir sonuç çıkmadı. Gerçekten çaresiz kaldım. Ailemi sömürmek istemiyorum. Siz en iyisini bilirsiniz.


 
şu an hala okumakta mısın bunu bilmiyorum ama yaz sezonunda en iyi iş turizmdir. otelde para vermezler ama bar,pavyon, beach bu işlerde eşşek gibi çalışıp çok para kazanabilirsin. dönemsel işlerde aklıma ilk gelen bu. turizmi araştır.


  • dougsampson  (18.04.13 00:40:33) 
şu an okuyorum, yazın da yine okulda hocamın projesinde çalışmam gerekiyor dolayısıyla istanbul'dan ayrılamam.


  • quotes  (18.04.13 00:42:29) 
Günlük 50 kağıtttan garsonluk yapsan, haftada 4 gün. 2400 para yapar. full çalışsan çıkartırsın ama diğer türlü zor.


  • sarhosken alinan hesap  (18.04.13 00:45:06) 
gunluk 50 liradan haftada 4 gun, 200 lira para yapar bu da ayda 800 liraya en iyi ihtimalle 1000 liraya denk gelir :) serhosken hesap alındıgı ortada :P


  • therevo  (18.04.13 01:12:39) 
@therevo adam üçle çarpmış işte yaz tatili 3 ay diye hesaplayıp


  • speculative fiction  (18.04.13 01:22:24) 
:) tamam pardon ben ayı dusundum :)


  • therevo  (18.04.13 01:27:48) 
yalnız ekstra garsonuna 50 kağıt verirler. komi falansan 30-35 verirler tabi yerine göre değişir. bir de istihdam büroları var otellerle çalışan. oteller kadrolu elemanı iyice azalttılar banket için ekstra elemana ihtiyaçları oluyor. o bürolardan birine git 2 günlük 3 günlük banket işlerine yollayabilirler.


  • dougsampson  (18.04.13 05:21:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.