[]

dikkat dağınıklığı ve unutkanlık

çoğu zaman dinlediğim bir müzik grubunun ismini hatırlayamıyorum, ezber yapmadan anladığım bir formülü unutuyorum. okuduğum bazı kitapların bile ismlerini zor hatırlıyorum. 3 ay sonra dgs sınavına gireceğim bu halim beni endişelendiriyor.

ailevi sebeplerden dolayı kendi evimizde 1 senedir tek yaşıyorum. bunun sonucunda yemek düzenim yok. kendi çapımda bir şeyler yapmaya çalışıyorum, olmuyor. abur cubur ve hazır yemek tüketiyorum. belki de vitamin eksikliğinden oluyor.

unutkanlık ve dikkat dağınıklığını gidermek için ne yapmam gerekir? her olayda hapa başvurmak istemiyorum, ama sınavım için ne gerekiyorsa olsun diye düşünüyorum.

 
ilk önce bi dahiliyeciye git, kan tahlili yaptır.buradan sormakla olmaz :/

bir çok fiziki ve psikolojik hastalığın nedeni olabilir.
  • conivaynen  (17.04.13 23:28:22) 
hakikaten kan tahlili yaptır. bir psikolog veya psikiyatristten de yardım isteyebilirsin dikkat dağınıklığın konusunda. ama benim bildiğim, b vitamini çok önemli hafıza ve dikkat açısından. çinko ve omega 3 de öyle. b vitaminini ekmekten, çinkoyu susam/kabak çekirdeği v'den, omega 3'ü balıktan/cevizden alabilirsin. tabii bunların haplarını da bulman mümkün eczanelerde, takviye olması açısından.


  • quotes  (18.04.13 00:03:43) 
en önemli ve birinci sebebi stres daha sonra;
radyasyona maruz kalma (bilgisyar, cep telefonu, wire less.. ) demir eksikliği, b vitamini eksikliği, kafein, uykusuzluk..
kan tahlili şart. mineral/vitamin takviyesi alınabilir.
ayrıca bknz: solgar nero nutrijens
  • jimjim  (18.04.13 00:24:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.