[]

kilo vermem lazım, bu işlerden anlayanlar baksın lütfen!

boyum yaklaşık 1.80, kilom da 94 civarı. 75'e falan inmek istiyorum, baya istekliyim 11 gündür de yemekten kıstım ve spor yapıyorum.

size günlük beslenmemi anlatayım, yanlış falan yapıyorsam söyleyin.

sabah- 2-3 dilim ekmek(kepek, tam buğday, çavdar vb.), 4-5 zeytin, kibrit kutusu kadar light peynir, domates, salatalık, bir tane de çok pişmiş yumurta.

öğlen- genel de tavuk ağırlıklı yiyorum, tabi okulda çok sağlıklı bir şey bulmak zor ama şöyle oluyor genelde. çok büyük olmayan bir tabağın çeyreğine tavuk döner, çeyreğine salata, çeyreğine havuç rendesi, öbür çeyreğine kısır, bir dilim de kepek ekmeği. bazen tavuk döner yerine köfte oluyor, bazen tavuk şiş falan.

akşam - genel de 8'den önce yemeye çalışıyorum. burda da salata ve tavuk veya kuru fasulye, bezelye, patates yemeği, kepekli makarna tarzı şeyler yiyyorum.

ama akşam 22.30'dan sonra evdeki eliptik bisikletin üzerinde 50dk falan spor yapıyorum, aletin dediğine göre 1250 kcal falan yakıyorum.

gün içinde de çay, kahve falan içiyorum ama minimumda tutmaya çalışıyorum. günde 4-5 küp şekerden fazla tüketmiyorum.

alakalı mı pek bilmem ama 1 paket de sigaram var günde.

yanlış yaptığım, düzeltmem gerekn yerler neler? ekstra önerileriniz falan var mı?

 
Kuru fasulye, nohut, bezelye, mercimek gibi baklagilleri ve patatesi olabildiğince az yemeye ve şekeri tamamen kesmeye çalışın. Okulda olduğunuz için öğle yemeğiniz bundan daha iyisi olamaz diye düşünüyorum. Kepek ekmeği yerine tam buğday veya çavdar ekmeği ve günde 1 kase yoğurt mutlaka yeyin. Bol bol su için.


  • jacque  (17.04.13 20:37:58) 
@jacque genel de yemeklerin yanında ayran içiyorum, sayılmaz mı:D, bi de dediklerini kesersem, akşam ne yiyeceğim?


  • bobinhoo  (17.04.13 20:40:50 ~ 20:41:27) 
@alice-ayres işte o şekeri kesemiyorum bi türlü, şekersiz içince çayı, kahveyi "bunu içmem daha iyi" diye düşünüyorum. ha bir de aklıma gelmişken sorayım, tatlandırıcı kullansam nasıl olur?


  • bobinhoo  (17.04.13 20:42:46 ~ 20:44:11) 
akşam için fazla karbonhidrat alıyosun. salata + protein kas.

gün içinde acıkmamak, öğünlerini de küçük tutmak için yanında badem, fındık falan bulundur. gün içinde arada 2-3 tane ağzına at.

şeker mevzuu için de şunu söyleyeyim, önce kahveyi şekersiz içmeye başla. sonra 3-4 kere çayı denedikten sonra alışacaksın. şekerli içemez hale geleceksin sonraki zamanlarda.
  • zgrydn  (17.04.13 21:04:16 ~ 21:05:35) 
aynı boy aynı kilodaydım nerdeyse.diyetisyene gidip 22 kilo verdim.sana listemi yazıyım ama unutma ki diyet listesi kişiye özel olmalıdır.2-3 gün dene 500 gram filan verirsen devam edersin.

sabah/kahvaltı:
-2 dilim kepek ekmeği
-şekersiz çay(sınırsız)
-kibrit kutusu büyüklüğünde yağsız beyaz peynir.
-2 günde bir yumurta mümkünse haşlanmış/ya da bir çay kaşığı sıvı yağla omlet.yumurta yemediğin günlerde 2 tane zeytin ya da 1 tane ceviz
-sınırsız salatalık domates.

ara öğün 1:(kahvaltıdan 2 buçuk saat sonra)
-yarım paket light bisküvü ya da 2 tane kepekli galete.

öğle yemeği:
-yağsız ızgara beyaz et,yağsız ızgara tavuk ya da tonbalıklı salata.imkanına göre karar verirsin buna 100 gr ton balığı alıp evdeysen yiyebilirsin.

ara öğün2:(öğle yemeğinden 2 buçuk saat sonra)
-1 porsiyon meyve(1 adet elma veya muz vb.)

akşam yemeği:
-sebze yemeği 1 tabak veya haftada 200 gramı aşmıycak kırmızı et ızgara

Ben bu şekilde kilo verdim.Ama ısrarla söylüyorum diyet listesi kişiye özel yapılmalıdır,her insanı yağ oranı,metabolizma hızı farklıdır.İraden varsa,ben bozmam diyet yaparım diyorsan git bir diyetisyene.Karşılığını alırsın.

Bunların dışında birkaç püf nokta veriyim sana,bu her kilo vermek isteyen insan için geçerlidir:

-Şeker,un,tuz bunlar kesinlikle yok.Her çaya attığın şeker o gün kilo veremyiyceğin anlamına gelir.
-Meyve sağlıklı diyip 3 tane mandalina yersen o iş olmaz.Meyve hergün yenmeli ama 1 porsiyonu aşmamalı.
-2 ay gibi bir süreden sonra,yani iraden tam olarak oturduğunda haftada bir istediğin canının çektiği birşeyi yiyebilirsin.Atıyorum canın tatlı mı çekti abartmadan ye ama o gün onun yerine bir ara öğün yeme.Böyle böyle sistemini oturtmalısın.
-Ve en en en önemlisi kolay kilo vermek diye birşey yoktur.Karataymış,dukanmış,hızlı kilo vermekmiş bunlar modadır,ciddi şekilde sağlığa zararı vardır.Bunlara inanmıycaksın.
  • jpsartre  (17.04.13 22:04:43) 
20 kilo vermek istiyorsun bu da yaklasik 150.000 kalori eder. Yani gunluk alman gereken kalori miktarini 150.000 azatman lazim. Ornegin senin ihtiyacin olan gunluk kalori miktari yaklasik 2500 kalori. Bunu 2000'e dusurmen lazim.

Bu sekilde 300 gunde 20 kilo verebilirsin. Tabii yaptigin ekzersiz miktari da bundan dusulecek. Yani gunde 1000 kaloriyi calisma ile yakiyorsan, o zaman o gun icinde 3000 kalori alabilirsin. Calisma yaptigin gunlerde daha az kalori almani onermem. Sebebini aciklayacagim.

Ha bir sey daha. Kardiyo yapmadan once yaklasik 2 saat kadar once, karbonhidrat yuklemesi yapmani tavsiye ederim. Bu da yukarida belirttigim seyle alakali. Yani calisma yaptigin gunlerde az kalori "almaman" gerekliligi ile ilgili.

Bak simdi, egzersiz yaptigin zamanlarda, vucudunda yeterince enerji yoksa, vucut bir sekilde energy saving mode'a gecior ve enerjiyi daha ekonomik kullaniyor. Bu da vucudun yaklasik %50 lere varan daha "verimli" calismasi demek. Bunun neresi mi kotu? O eliptik aletinde gordugun kalori miktarinin cok daha asagisinda bir kalori yakiorsun. 1200'se misal aslinda 600-700 gibi bir sey yakmis oluyorsun. Bunu engellemek icin calismaya baslamadan once vucuda karbonhidrat yuklemesi yaparak vucuda enerji kaynagi saglaman gerekir. Zira karbonhidrat vucudun ilk kullandigi enerji kaynagidir.

Her neyse pilav olur, makarna olur, corn flakes olur, energy bar'lardan olur takil kafana gore. Ama vucudunu calisma oncesi enerjisiz birakma.

Onun disinda acik soylemek gerekirse ne yediginin fazla onemi yok. Ama aldigin kalori miktarini hesapla. Atiyorum 2000 kaloriyi hedeflemissen ondan daha fazla enerji alma (calisma yaptigin gunlerde 3000 oluyor).

Tavsiyem protein agirlikli bir diet uygulaman. O yuzden baklagilleri azaltman pek dogru degil, baklagiller yogun miktarda protein icerir. Calisma oncesi haricinde azaltman gereken en onemli sey seker ve urunleri. Karbonhidrati seker olarak alma. Tatli, ekmek, pasta vs bunlardan uzak dur. Beyaz hamuri iceren hic bir sey yeme. Ekmek yiyeceksen mutlaka esmer olsun ama aslinda hic yeme bile. Ekmek yerine lavas ekmegi yesen daha iyi olur hatta.

Tatlandiricilar ise yaramaz. Tatlandirici alinca vucut seker almissin gibi tepki verir, ayni hormonlar salgilanir. Dolayisiyla hic bir etkisi yok.
  • merhaba dunyali biz dostuz  (17.04.13 22:14:13 ~ 22:17:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.