[]

Torrent Seed Etme Eyleme?

indirdiğim dosyayı seed etmek istiyorum. uploadım hep düşük kalıyor. bazen 2-3 günde inen dosyalardan sonra diyorum gelsin başkası çeksin benden 1mb falan yok aga taş çatlasa 15-20 arada bir 200-300. nasıl artırabilrim bu olayı? yapmam gereken birşey var mı?




 
dosya en çok ilk çıktığında popüler oluyor sonra üssel bir şekilde indirmeler azalıyor, çünkü herkes çekmiş oluyor artık ve herkes paylaşıyor. fazla gönderim yapmak istiyorsan ilk indirenlerden olman lazım.


  • desdinova  (17.04.13 16:15:41) 
Altın torrentlerden ve 2x olanlardan indirmeye çalış. Altın torrentte download hesaplanmaz. 2x ise uploadin iki katı hesaplanır. Bir de güncel dizilerden gece dizi bittikten hemen sonra paylaşılır onlardan indir bilgisayar açık kalsın hep. Ancak bu şekilde toparlarsin.


  • units  (17.04.13 16:17:29) 
@desdinova bu dediğinizin etkisi yüksek. ancak torrentte eşler bölümüne baktığımda 20-25 indiren oluyor. ben onlardan bazılarıyla alış verişte bulunabiliyorum. ve diyelimki karşıdaki insanlar upload sınırı koydular. bundan ben hızlı indiremiyorum, ama aynı adama gönderme hızım sınırsızda ayarlı olmasına rağmen yine düşük kalıyor.


  • ete summer  (17.04.13 16:20:50 ~ 16:23:56) 
@units altın torrent, 2x ne oluyor? bilgim yok bu konularda. uploadı birşeyi tamamlamak için değil. başkaları da faydalansın diye yapıyorum. ( böyle söyleyince de cebimden hayır yapıyormuş gibi oldu :) siz beni anlamışsınızdır).


  • ete summer  (17.04.13 16:23:27 ~ 16:24:15) 
indirdiğiniz dosyada seedbox kullananlar varsa zor seed yaparsınız.


  • mr.brown  (17.04.13 16:25:46 ~ 16:26:31) 
seed box kiralaman lazım. Mevcut internet hızınla pek mümkün olmaz bu iş. 1 mbit upload'ın var sonuçta.


  • garfield13  (17.04.13 16:38:00) 
Altın ve 2x ifadeleri torrent sunumunda bi yerlerinde yer alır. bazı ikonlar vardır,onların üzerinde mouse tut, altın yazar veya x2 gibi ifadeler yazar. hangi torrentlerde üyeliğin varsa kurcala bulursun. 1mb upload ile olmaz diyenler olmuş ama,ben de ilk başladığımda bilmiyordum,ratio vs baktım aldı başını gidiyor, o 1mb upload ile gayet de iyi paylaşımlar yapıp toparladım işi çözünce,seedbox vs uğraşmadan. şimdi rahatlıkla istediğimi bulup indirebiliyorum sorun yaşamadan.
altın,x2 örnek:
k1304.hizliresim.com
k1304.hizliresim.com
  • units  (17.04.13 23:38:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.