[]

istifa - yıllık izin ücreti

Günaydın sevgili sözlük;

Özlük ile ilgili bilgili birini arıyorum.

24 nisan 2012 de başladığım işimden bu hafta içi istifa edeceğim.(bugün veya yarın istifamı vereceğim yani ve ihbar süremi çalışacağım)

- 1 yılımı doldurmadığım için ihbar sürem 1 ay mıdır, yoksa işi fiilen bırakacağım tarih mi dikkate alınır?

- ihbar süremin sonunda ( 18 mayıs) yıllık izin hakkı elde etmiş olacağım. Kullanmadan ayrıldığım için yıllık izin ücretimi alabilir miyim?

 
6 ay ila 1,5 yıl arası çalışanlara 1 ay. o yüzden şimdi ya da 1 yılını doldurduktan sonra istifa etmen arasında bir fark yok.
ihbar süreni kullanıp çıkarsan yıllık izin ücretini alabilirsin. ama işveren çakallık yapıp ihbar süreni kullanma istersen, şimdi ayrıl diyebilir. ihbar süresini kullanmak senin hakkın. eğer illa ki kullandırmam derse, seni işten atmak zorunda. o zaman kıdem tazminatını da hakedersin.

  • el magico  (17.04.13 11:25:44 ~ 11:26:23) 
25 nisanda istifanı ver ve muhasebeye de yıllık izin paranı da eklemesini söyle eklemezse 6 gün iş arama iznini birleştir 1 hafta da kullanmadığın iznini ekle o gün hesabını kestir. ihbar süren 4 hafta o değişmiyor zaten 18 aya kadar.


  • ozdek  (17.04.13 11:31:57) 
ozdek+1 ancak 25 nisan değil 24 nisan'da da gidebilirsin. 1 yılını doldurunca izin hakkın gelir. ihbar süren 6 ay-1,5 yıl arası 4 haftadır, hiçbir şirket bunu arttıramaz. izinler ile iş arama iznini (istifa etsen bile kullanabilirsin)birleştirip çıkışını alabilirsin. izinlerini çok extreme durumlarda kullandırmayıp parasını verirler ama mahkemeye verirsen çok önemli bir projeydi izin veremedik fln diye ispat etmek zorundalar, ki mahkemeler işçi tarafını tutarlar.
ek olarak izinlerini sen kullanmak istemiyorsan da zorla kullandıramazlar, parasını çatır çatır ödemek zorundalar.

  • sirkelimon  (17.04.13 16:54:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.