[]

üniversitede kayıt dondurmak üzerine

devlet üniversitesinde okuyorum ve kaydımı dondurmam lazım. diyelim ki dondurdum haraç ödemeye devam edecek miyim? haraç ödememek için dondurmak istiyorum zaten eğer ödeyeceksem niye dondurayım. cevaplarını sabırsızlıkla bekliyorum. pls ltf tsk




 
olur mu oyle şey ödemezsiniz.(Herhalde)


  • rurouni  (10.02.09 11:15:02 ~ 11:15:20) 
üniversiteden üniversiteye değişeni de var, prosedür farklılıkları olanlar da. şunlara bir bak istersen:

Kayıt dondurmak için hangi evraklar gerekmektedir?

1. eğitim ücretinin yatırıldığına dair dekont
2. önemli ailevi veya maddi problemi olan öğrencilerin durumlarını gösteren belge
Yukarıda belirtilen evrakların eksiksiz olarak Merkezi Evrak Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekmektedir.

bir de bu var:

www.frmtr.com
  • orion ares  (10.02.09 11:26:51 ~ 11:36:21) 
bizim okulda* gecen sene bi arkadaş dondurdu, hala yatırıyor harcını. ödeniyor yani bazılarında. okulunu arayıp sor bence, kesin cevap olur en azından.


  • inkey  (10.02.09 11:28:43) 
iki dönem üstüste harç yatırmazsan kaydın silinir diye biliyorum. bunun için dönemin birinde harç yatırman gerekebilir bu kayıt dondurma bile olsa. benim de benzer bir sorunum vardı, okula mail attım şöyle bir cevap geldi, aynen aktarıyorum : (kayıt yaptırcak param yok ne yapmalıyım diye sormuştum ki ilk dönem de harç yatırmamıştım)

bu dönemde kayıt yaptırmaz isen okuldan kaydınız silinir.

çözümü şöyle olabilir kayıt dondurma ile mümkün olabilir maddi imkansızlık nedeni ile yönetim kurulundan dondurma talebinde buluna bilirsiniz (ilk dönemin harcını yatırman gerekebilir ) tabi buna yönetim kurulunun karavermesi gerekiyor.
  • nen var kuzum  (10.02.09 11:33:54) 
öncelikle kayıtını dondurmamaya çalış. fakültelerin zor durumda kalan öğrenciler için bir fonu var.( bizim üniversite'nin mühendislik fakültesi'nde var, ama tahminimce her üni-fakültede vardır) mazeretini bildiren bir dilekçe ile başvur, çoğu kişi bilmediği için çıkması pek mümkün, tabi mazeretine de bağlı. diyelim ki çıkmadı, o zaman kaydını donduruyorsun, bu dönem para yatırmıyorsun tabi, ancak bir sonraki dönem para alırken bu dönemin parasını da alıyorlar. bir nevi işgaliye, bunun önüne geçmen mümkün değil.

en kısa zamanda dilekçe ile başvurmanı tavsiye ederim. bir arkadaşım maddi sıkıntılardan dolayı yatıramamış harcını, bana daha dün söyledi, bizim fakültenin o dilekçeleri kabul etme tarihi geçen hafta bitmiş, fakülte sekreteri ile konuştum sen dilekçeyi yaz bi getir elimden geleni yaparım, ama geçen hafta olsa kesin hallederdik dedi.
  • abtash  (10.02.09 11:34:28) 
teşekkür ederim. doyurucu cevaplar aldım. haracı mazaretsiz olarak iki dönem yatırmazsam kaydım siliniyor, biliyorum. okulun yönetmeliklerini inceledim orada da kayıt dondurma hakkında malumat vermemişler.

ne yaman çelişkidir ki hem kaydımı donduruyorum hem de haraç ödüyorum bu hakketen de haraç değil de nedir? meşru ve resmi haraç bildiğin. adam akıllı eğitim de vermezler, beyin göçü olur tabi bu ülkede. göçmen kuş olsam gelmem buraya..
  • sokak cocugu  (10.02.09 11:52:06 ~ 11:52:40) 
efendim bildigim kadariyla okul dondurmanin resmi adi 'sureye sayilmayan izin' oluyor. Yani okul ile ilisiginizi kesmiyorsunuz, sadece mazeret dahilinde tahsil surenize sayilmayan belirli bir sure icin izinli sayiliyorsunuz. (dondurdum oradan biliyorum) Bu yuzden sanirim harac degil, zira hala ogrencisiniz.

Hatta eger katki kredisi aliyorsaniz, okulu dondurma durumunuzu bir dilekce ile KYK'ya da bildirmeniz gerekli. Aksi halde kredinizin kesilmesi sozkonusu.

Hayir kendim dondurdum, oradan biliyorum.
  • lightblue  (10.02.09 23:32:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.