[]

Uniform Distribution (Ters Fonksiyon Olayı)

Selamlar.

www.eg.bucknell.edu

şu linkte anlatılan olayda, "step 1" başlığı altındaki fonksiyonun nereden geldiğini anlayamadım. nereden buluyor o F(x) fonksiyonunu?

 
1/a-b yi eşlenikle çarpmış. sonra da ilk durumda a dan büyük iken eşlenikle çarpınca işler tersine dönmüş. a dan küçük ve b den büyük durumunu incelemiş


  • sttc  (16.04.13 19:48:59) 
1/a-b mi ? 1/a-b nerde var ki? 1/b-a var bir tane ilk verilen fonksiyonda?


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (16.04.13 19:53:02) 
doğru, ters yazmışım


  • sttc  (16.04.13 20:06:42) 
eşlenikle çarpmıyor, cumulative distribution function o. pdf'in x'e göre integrali alınarak bulunuyor. pdf'in tanımlı olduğu aralığa göre de değerlerini vermiş.


  • galadnikov  (16.04.13 20:43:17) 
1/b-a nın x e kadar integralini alırsan kümülatifini elde edersin, tanım aralığında a<x<b verildiğine göre a dan x e kadar al integrali, normalde 0<x<1 aralığında olan fonksiyonlarda 0 dan x e kadar alırsan bulursun.

matematiksel olarak ifade etmezsek şöyle de diyebiliriz; uniform dağılımda her noktanın olasılığı eşittir çünkü adı üstünde uniform, düzgün dağılım.

grafiğin tabnına göre düşünelim a-------------------b bu şekilde iki nokta arasındaki alan olarak düşün, a ile b arasındaki tüm noktalarda olasılık aynıdır 1/b-a dır. çünkü adı üstünde düzgün dağılım, şimdi arada bir noktaya x koyalım,

a------------x--------------b birikimli yani cdf olarak baktığın zaman ne geliyor aklımıza, a ile x arasında kalan alanın toplamının olasılığı birikimli olasılığı yani o halde ne olur? x-a olur o alan x-a nın b-a ya oranı da o alanın olasılığını verir yani birikimli dağılımını.

umarım anlatabilmişimdir.
  • Yigitabi  (16.04.13 22:02:53 ~ 22:08:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.