[]

araba almayı düşünüyorum

ivedik organize sanayi bölgesinde çalışıyorum maalesef. işten eve gidip gelmek için bir araba almak istiyorum, işle ev arasındaki mesafe gidiş geliş 30 km toplamda. bu bölgeyi bilenler bilir trafikte orman kanunları geçerlidir.

ilk arabam olacak her konuda çok kararsızım. fiatta sıfır araçlar için çok güzel kampanyalar olduğunu duydum. sıfırlara mı baksam acaba yoksa ilk araba sıfır alınmamalı mı?

mesafe az olduğundan dizel pek düşünmüyorum, benzinlilere bakıyorum. peki vitesi otomatik mi olmalı manuel mi?

bilen birileri beni aydınlatırsa çok memnun olacağım.

bütçem de ikinci ek için max 22-23 sıfır için 30 bin civarı.

 
Araç kullanmayı iyi biliyorsanız sıfır alın ama çok iyi değilim diyorsanız 4-5 senelik LPG takılmamış 50bin km'yi devirmemiş ve kazası olmayan temiz ikinci ellere bakın.

Otomatik vites konusunda ikinci ellerde sıkıntı çıkabilir, piyasada sorunsuz otomatikler Honda tarafından üretiliyor derler, Toyota da fena değildir, bir arkadaşta Toyota Yaris 2011 otomatik var, 6 ileri otomatik vitesliymiş ve yakıt tüketimi için makul seviyelerde diyorlar. Benim aracım devasa boyutlarda olmalı diye bir takıntın yoksa bu segmentteki araçlardan al.
  • Tutkun  (16.04.13 16:58:59) 
otomatik vites alırsanız araç yüzde 20 oranında fazla yakar. tavsiyem manuel almanız. bütçeniz tam olarak nedir belirtirseniz ona göre araç tavsiye edebiliriz. yedek parça ve servis bakımı ucuz istiyorsanız, fiat, reno ve Toyota bakın derim. 2. el piyasası da iyi bu arabaların.

ancak şunu da unutmayın otomobil insanın kartvizitidir. 40 bin lira bütçeniz varsa jetta almanızı tavsiye ederim. 30 bin km civarı 2. elini 33-35 bin liraya da bulabilirsiniz. ya da chevrolet cruze'da indirim vardı geçenlerde sıfırı 32 bin liraydı bayilerde. bir de yeni Peugeot 301 çıktı görünüşü iyi sıfırı 30 bin lira (malzeme kalitesi tartışılır tabi)
  • bilge rusty james  (16.04.13 17:12:13) 
benzer bütçeyle fiat linea yada chevrolet cruze alirdim sifir alicak olsam.


  • yns  (16.04.13 20:30:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.