[]

Akıllı telefon uygulaması için fikir ve sonrası

Soru daha çok proje yönetimi ile alakalı kişiler için.

Şimdi benim üzerinde yaklaşık 2 senedir çalıştığım bir sosyal medya uygulaması var ve bu uygulamaya benzer bir uygulama olduğunu sanmıyorum. Oldukça orjinal bir fikir zira.

Şimdi ben bunları powerpointe ince ince işliyorum, bundan sonraki süreçte bunu artık yazılım haline getirmem gerekiyor.

Burada şöyle bir noktada takıldım, programı/projeyi önce birilerine patentlemem lazım mı? Bu işin piyasasının çok yüksek olduğunu (15.000 TL kadar) olduğunu duymuştum ama fikrin daha gelişme sürecinde çalınma durumu da onca emeği heba edecek.

Bu konuda yerli ya da yabancı bak bu adamlar güvenilirdir, beraber oturup programı geliştirirsiniz diyebileceğiniz kişiler var mıdır?

Yurtdışı, amerika filan dışında sorun değil, gerekirse gidebilirim, bütçem de o kadar az değil aslında, sadece aşamalar konusunda çok kararsızım. uzun lafın kısası nasıl bir yol izlemem lazım, hindistandaki yazılımcıların ucuz ve sorunsuz olduğunu duydum, peki ya güvenilir midirler, kominikasyonları nasıldır?

 
hindistana vs gitmene gerek var mı ki? o kadar mı komplike bir iş? ne bileyim misal bir arkadaşımın çalıştığı yer çatır çatır uygulama çıkartıyor. kalebenim di en son uygulamaları iosta. ama fikrin çalınması konusunda bence de hassas ol


  • odetojoy  (16.04.13 15:19:54) 
Yok hindistana gitmeyeceğim, skype vs üzerinden halledilebileceğini düşünüyorum. Çok komplike değil sade bir fikir ama ama arka tarafta sağlam altyapı ve çok detaylı bir DB yapısı gerekiyor.


  • beholderrulez  (16.04.13 15:22:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.