[]

ingilizce matematik sorusu çeviri

A rocket that is launched vertically is tracked by a radar station located on the ground 3 mi from the launch site. What is the vertical speed of the rocket at the instant that its distance from the radar station is 5 mi and this distance is increasing at the rate of 5000mi/h? çevirebilir misiniz şu soruyu




 
bir roket dikey olarak kalkıyor ve bundan 3 mil uzakta, yerde radar var. roket, radardan 5 mil uzaktayken anlık uzaklaşma hızı(radardan) saatte 5000 mil/saat olduğuna göre dikey hızı kaçtır?


  • lemmiwinks  (16.04.13 15:09:48) 
Problem 2
A man 6 ft tall walks with a speed of 8ft/s away from a street light that is atop an 18-ft pole. How fast is the tip of his shadow moving along the ground when he is 100 ft from the light pole?
Problem 3
Two radar stations at A and B, with B 6 km east of A iare tracking a ship. At a certain instant, the ship is 5 km from A, and this distance is increasing at the rate of 28 km/h. At the same instant, the ship is also 5 km from B, but this distance is increasing at only 4 km/h. Where is the ship, how fast is it moving, and in what direction is it moving?
Problem 4
Estimate the change in the volume V=s3 of a cube, if its side length s is increased from 5 in.
eğer uygun olan varsa bu 3 soruyu da çevirirseniz çok mutlu olurum teşekkür ederim şimdiden
  • erdok  (16.04.13 15:24:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.