[]

Sizce en iyi dizi prodüksiyonu hangisi?

Bence sırasıyla, spartacus serisi. Hem tekniği, hem cesareti hem de akışkanlığı hem de oyuncuları ile gerçekten 100% başarılı bir diziydi, ilk çıktığında herkes playboy dizisi olarak düşünüyordu ama normalleştirdi. Ayrıca bir kaç prodüksiyon dışında ( benim bildiğim six feet under var) eşcinsel temayı normalize eden önemli bir yapıt. ( eşcinsel değilim kızlar selam olsun)

ayrıca şu müzik süper, ending song.
www.youtube.com

onun dışında, liam da andy nin rolünü bence çok iyi oynadı, başlarda önyargı ile yanaşmıştım hatta ikinci sezonu bir kaç hafta izlemedim ama zamanla alıştım. hatta her ne kadar andy hayranı olsam da biraz da ölümünün ve yaşadığı ağır hastalığın etkisi ile duygusal yaklaşıyoruz gibi geliyor,

liam ile başlasa dizi hiç yadırgamazdık mesela.

ayrıca, doctorenin karısı ve kore dizinin en güzel hatunlarıydı, akabinde saxa geliyor.

gannicus, crixus ve agron da on numara adamlardı.

 
Supernatural

not:duygusal yaklaşıyorum, belki en iyisi değildir. ama en iyilerinden biri olduğu tartışılmaz.

çok daha fazla bölümde çok daha fazla karakter oynadı bu dizide. her bölüm büyük rollerde oynayan yüzlerce konuk oyuncunun neredeyse hepsi mükemmeldi. çocuk oyuncular bile yapmacıklık hissettirmiyorsa olmuştur.
  • ucan spagetticanavari  (16.04.13 01:48:18) 
Sopranos.


  • latios  (16.04.13 02:09:02) 
ben oz u begenmedim


  • Yigitabi  (16.04.13 02:31:56) 
game of thrones.


  • ermanen  (16.04.13 03:03:55) 
yabancı dizileri arkadaşlar belirtmiş. fakat türk dizilerinden örnek verilmezse olmaz diye düşünüyorum.

leyla ile mecnun (absürt komedi)

yönetmen: onur ünlü
senaryoda: burak aksak
baş oyuncular: ali atay, serkan keskin, ahmet mümtaz taylan, cengiz bozkurt, osman sonant...

konu: onlara göre insanın içinde bulunan çocuklukları dışarıya vurması. birisinin başına kötü bir olay geldiğinde, herkesin gelir gibi. herkes ağlar, herkes güler, korkar, aşık olur, sever, umursamaz...
başımıza gelen büyük olayların aslında ne kadar küçük olduğunu küçük olayların ise ne denli büyük olduğunu anlatır. kültürümüze değinir, değinir, değinir. çayı, sigarayı, bakkalı, döneri, nargileyi sıklıkla işler.
ayrıca şu müzikler de süper, bu da ali atay:
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

mükemmel oyuncular, mükemmel anlatılar, mükemmel senarist/yönetmen ile atılmaması gereken bir dizidir.
absürttür, komedidir ama içinden zenginlik fışkırır.

ek: kendi açıklamaları/anlatımlarını buradan izleyebilirsiniz:
www.youtube.com
  • erenbey  (16.04.13 03:04:02 ~ 20:57:52) 
@erenbey kaç yaşındasın sen? gerçekten merak ettim


  • elcordobes  (16.04.13 04:17:09) 
The Sopranos en iyisidir bence. Çünkü neredeyse gerçek gibi. dizi değil o bir sanat eseri, adamlar resmen bir dünya kurmuşlar kendilerine. her karakter ayrıntılı, her mekan çok gerçekçi, oyuncuların çoğu gerçekten italyan, bazıları gerçekten çeteciymiş hatta, geçmişinde suç işlemiş kişileri yardımcı rollerde kullanmışlar. oyunculuklar çok çok iyi. daha ne diyim sana. en keyif aldığım dizi değil ama en gerçekçi ve en iyi prodüksiyon.


  • sahan666  (16.04.13 04:37:13) 
benim için en ön sırada the wire ile oz geliyor. bunlar kadar gerçekçi, hikayenin içine adamı dibine dek sokan bir dizi daha yoktur. sonra sons of anarchy, californication, parenthood geliyor aklıma.


bu saydığım diziler hayatıma cidden çentik atmış olmaları, gerçeklerle bağlantısı, karakterlerin sahiciliği ve onlarda kendimden birşey bulabilmem hasebiyle bence en iyi prodüksiyonlar. hepsinde tanıdık bildik biri, özdeşleşecek bir durum mutlaka var. ilk ikisinde daha çok özellikle. bu anlamda belki araya shameless amerika versiyonu da ekleyebilirim; milletin gülmek için seyrettiği diziyi her bölümde ağlanacak birşey bularak izlediğim için, sahici olduğu için.

bunların dışında spartacus'u bir başkaldırıyı ve efendilerin yazdığı tarihten sıyrılıp bu zamana kadar anlatılagelmiş bir köleyi anlattığı için sevdim. o başkaldırının bugün yapılabilmesi ihtimalini sevdim.
  • Elena  (16.04.13 06:50:27 ~ 06:54:18) 
film olarak yüzüklerin efendisi neyse game of thrones da öyle bir özenle çekiliyor. adamlar nefes efekti bile yapmıyor. dizide gördüğümüz nefes buharı bile gerçek. cgi ile sahne yaratmıyor gidip günde 4-6 saat gün ışığı olan yerlerde çekim yapıyorlar. kostümler, ortamlar, proplar saymıyorum bile.
şimdi böyle bir yapım olduğu bilgisi varken leyla ile mecnun neymiş.. spartacus de belki bununla yarışırdı ama onda tam tersi herşey cgi ile oluşturuluyordu. dönemden dolayı falan biraz da gereklilik tabi. yine de kendisine saygım sonsuz. özellikle dövüş sahneleri falan son sezonda coştu gitti. tadı damağımda kalmış bir yapım olarak hatırlayacağım hep kendisini.

  • ozdek  (16.04.13 09:30:46) 
six feet under +1

carnivale
  • sifirin altinda  (16.04.13 10:31:22) 
keinlikle açık ara farkla gelmiş geçmiş en iyi dizi oz du..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (16.04.13 22:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.