[]

köpeğimi vurdular! şikayetçi olabilir miyim?

merhaba arkadaşlar daha önce duyurularımda bahsettiğim güzeller güzeli bir köpeğim vardı. bugün kasabanın muhtarı, kümesindeki tavukları kaçırırken gördüğü için vurmuş. olay yarım saat evvel gerçekleşti, köpeğimin tavuk yeme huyu olduğunu bildiğim için geceleri dışarı salıyordum. gündüzleri bağlı kalıyordu. bu vatandaşın 4-5 adet tavuğunu yemiş, ve tüfekle köpeği vurmuş. köpeğim öldü, yarın gömeceğim. bahçede yatıyor...

bu adamı şikayet etsem, sonuç çıkar mı? bir işe yarar mı?

not: kimliği vs, hiç birşeyi yoktu köpeğimin.

 
nasıl yani? kimliğini doğrulayabilecek derken?


  • dergus  (16.04.13 00:42:14) 
bir sonuç çıkmasa da aç, için rahat etsin.

ayrıca başın sağ olsun :(
  • sertab.erener34  (16.04.13 00:47:39) 
"köpeğimin tavuk yeme huyu olduğunu bildiğim için geceleri dışarı salıyordum"

nasil yahu? milletin tavuklarini yesin diye saliyorsun yani hayvani? kopegin olumune uzuldum, tabii ki muhtar yanlis yapmis ancak senin de hatan buyuk bence bu olayda.
  • fortisvita  (16.04.13 00:51:29) 
benim de silahım var. ben de yarın muhtarı bacaklarından vursam, hafifletici sebep olur mu diye düşünmüyor değilim.


  • dergus  (16.04.13 00:52:22) 
tavuk yesin diye salmıyordum. geceleri tavuklar kapalı yerde olur. normal şartlarda köpek tavuk vs, yiyemez. gündüz salsan, yer. tavuk yemesin diye geceleri salıyordum dışarıya.


  • dergus  (16.04.13 00:54:02) 
Tabi ki sikayet et, vardir cezasi. serefsiz herif.

5199 SAYILI HAYVANLARI KORUMA KANUNU-2004

Sahipsiz ve gucten dusmus hayvanlarin korunmasi
MADDE 6. - Sahipsiz ya da gucten dusmus hayvanlarin, 3285 sayili Hayvan Sagligi Zabitasi Kanununda ongorulen durumlar disinda oldurulmeleri yasaktir.
  • bir varmis bir yokmus  (16.04.13 01:00:37 ~ 01:01:04) 
Dostum, kusura bakma ama, köpeğinin tavuk yeme huyu olduğunu biliyorsun ve köpeğini serbest bırakıyorsun bu durumda sen de muhtarın tavuklarını öldürmüş oluyorsun o da seni şikayet etsin mi?
Demem o ki, köpeğini tuvalete sen çıkarıp gezdireceksin gece, saldırgan olma ihtimali olan hayvanlar serbest dolaştırılamaz, köpeğin türü ne olursa olsun herhangi bir durumda saldırabilir, o sırada yolda yürüyen bir vatandaşı da ısırabilir.
Köpeğine üzüldüm, bir hayvan besleyen olarak şık bir durum değil ama empati yapıp, herkese saygı göstermemiz gerekir.
  • Yigitabi  (16.04.13 01:03:04) 
5 tane tavuğu yenen adam haklı bu olayda. kan davası yapılıcak bir şey yok, adam bütün kümesinin temizlenmesini seyredemezdi, müdahale etmek zorundaymış, etmiş.


  • narcissa black  (16.04.13 01:03:49 ~ 01:04:23) 
5 tane tavuk geri getirilir onunla dostluk kırmuyor muhtar. Ama evcil bir köpeği vurmak ne demektir...


  • sertab.erener34  (16.04.13 01:14:23) 
bir avukata danisabilirsin ancak muhtarin kafasina gore hicbir kuruma sikayet etmeden, kopegini infaz etmesi kanunlara aykiri. dava acabilirsin, en azindan para cezasi alir.


  • don mike  (16.04.13 01:14:47 ~ 01:15:23) 
desen ki adama 'niye vurdun?', o da sana dese ki 'niye sahip çıkmadın köpeğ(in)e?', bi şey diyemezsin. adam haklı. birinin köpeği gelip benim kümesimdeki tavukları yese ben de vururdum. tavuk da hayvan, köpek de hayvan. adamın tavuklarını ne kadar sevdiğini bilemezsin. kuş gribi döneminde itlaf çalışmaları sırasında duymadın mı hiç tavuk sevdalısı adamları? bi dahaki köpeğine sahip çıkarsın artık.


  • icim urperiyor  (16.04.13 01:14:51) 
daha güvenli bir müdahale yöntemi gelmiyor aklıma. neticede saldırgan bir canlıdan bahsediyoruz.


  • narcissa black  (16.04.13 01:15:00) 
ya adam gibi gelip parasini isteyemedi mi tavuklarinin? oldurmek cag disi bir hareket, neyini savunuyorsunuz, fasistce bir sey


  • bir varmis bir yokmus  (16.04.13 01:18:51) 
jandarmaya mı gideceğiz, polise mi, savcıya mı...


  • dergus  (16.04.13 01:19:05) 
tutanak tutturman onemli. jandarmayi cagir.
fotograflarini cek kopegin.
haytap'in sitesinde boyle durumlarda yapilmasi gereken neymis, belki bulabilirsin.
bir de fotograflari paylasabilirsen iyi olur www.facebook.com
  • bir varmis bir yokmus  (16.04.13 01:26:12) 
abi tutanak tutturmam imkansız. jandarma mı çağıracaksın bu saatte, gelmezler köpek için. burada her şey çok lanet bir şekilde yürüyor. oof ulan of.


  • dergus  (16.04.13 01:33:41) 
neresi ki orasi? fotografini cek kopeginin. ben arayayim jandarmayi istersen


  • bir varmis bir yokmus  (16.04.13 01:34:58) 
o zavallı köpeğin senin olduğuna dair şahitlerinin olması yeterlidir.
Jandarma tutanak tutsun sonuçta senin hayvanının canına kast edilmiş öldürülmüş.

Köpeğin tavukları yemesi, doğal yaşam kurallarına göre normal, evcil yaşam sistemi kurallarına alışmamasıda bir yere kadar senin hatan, eğitmen gerekirdi bağlamak çözüm değildi.
Muhtar çok büyük yanlış yapmış doğanın kurallarına müdahale bulunmuş köpekten aklı sıra intikam almıştır.
Köpeğin niyeti belli karnını doyurmak protein ihtiyacını gidermek vs . Vs. Bir şekilde açıklanabilir.
Ama köpeği öldüren kişinin niyetini maalesef açıklığa kavuşturamıyorum açıklaması yok. Köpeği yemek için öldürmediğini biliyoruz. Intikam diyorsanız bu duygu medeniyetten nasibini almamış kişilerin işidir. Kaldı ki bu kişi de muhtar, oranın mülki idare amiri, böyle hassas konularda böyle bir karar nasıl almış anlamıyorum.

Acını paylaşıyorum arkadaşım.
Tavsiyem sakın muhtar gibi duygusal davranma sakin ol
Jandarma gelmezse fotoğraflarını çek köpeğinin şahitlerinde var
Ver dava dilekçeni
Bişey çıkmazsa bile muhtar en azından ayağını denk alır mahkemeye çıkmış olması bile güven kaybına neden olur.
  • alixkandemir  (16.04.13 02:17:38) 
adamın tavuklarını yiyormuş köpeğin, şikayet etsen bile yırtar. senin köpeğinin canı can da adamın tavuğunun canı patlıcan mı


  • pipepicture  (16.04.13 02:24:16 ~ 02:25:03) 
sana katılıyorum +1 pain of liberation


  • alixkandemir  (16.04.13 02:47:33) 
abi adam köpeğin peşine düşüp, izini sürüp kuytu köşede kıstırıp öldürmemiş ki? köpek zaten kümese girip tavukları yerken öldürmüş. gelmiş köpeğin tavuklara bakış açısından falan bahsediyosunuz. köpekle konuşarak mı halletseydi adam? hayvan sevgisi, hayvan sevgisidir. bu kadar basit. o hayvanı seveyim, ötekiler ölsün umursamayayım olmaz.


  • icim urperiyor  (16.04.13 03:01:11) 
tavuklar kümeste kapalıyken onları nasıl yemiş ki?
tasmasız neden salıyorsun?
daha önce de mi aynı adamın tavuklarını yedi?
kasabada başka köpek yok mu? sokak köpeği yok mu? bir tek senin köpeğin mi tehlikeydi yani?

sende de suç var ama o adam büyük bir acımasızlık yapmış. şikayet etmeyi deneyebilirsin ama o da seni şikayet edebilir.
  • ermanen  (16.04.13 03:12:50) 
muhtarı bacağından vur ceza almazsın. sonrasını sonra düşünürsün.


  • tetebangura  (16.04.13 06:43:31) 
geçtiğimiz ay bir tanıdığımın iki köpeğini evlerinin bahçesine gelip yaşlı kadıncağızın gözü önünde vurdu şerefsizin biri, orası da köy ortamı ve adamın iki koyunu kayıpmış, bu köpekler yemiştir benim koyunları diyerek vurmuş. şikayet ettiler, adam para cezası aldı :(
köpeğine de, senin şu anki çaresizlik içindeki öfkene de çok üzüldüm sabah sabah. ama sakın gidip muhtarı falan vurayım deme! köpek kadar değerli olmasa da yasa önünde insan vurmanın cezası sadece parayla ödenmiyor ne yazık ki :(

  • kadifepanter  (16.04.13 07:07:33) 
tavıkları vur, ye hatta. adamı da dava et bence ama bir şey çıkar mı bilmem.


  • tiny penny  (16.04.13 09:07:00) 
mutlaka şikayet et o adamı.


  • rock n roll  (16.04.13 11:20:48) 
@icim urperiyor +1. sizin tavuklarınızı yemeyi huy edinmiş bir köpek, ihmal yüzünden gece gelip 5 tavuğunuzu daha yerse siz de aynı şeyi yaparsınız, herkes aynı şeyi yapar. köylü adam sonuçta, tavuklarının parasını istemek için kavga etmenin kötü sonuçları olacağını düşünmüş ve köpeğin sahibiyle hiç muhatap olmadan köpeğe müdahale etmeyi seçmiştir.


  • narcissa black  (16.04.13 13:35:13) 
arkadaşlar köpeği gömdüm. birazdan jandarma'ya gideceğim. fotoğrafını çekmeye içim elvermedi, zira kanlar sızıyordu koyduğum çuvaldan. cesaret edip açamadım. bu şekilde şikayet edeceğim, köpeğin benim olduğuna dair şahidim çok.

saygılarımla...
  • dergus  (16.04.13 14:01:18) 
bazı insanları anlamak çok güç,adamın köpeği vurmasına normal diyolar.bi de insanların silahı hazır ve bunu çok rahat kullanıyolar.aslında insanların bu kadar kolay silah edinememesi lazım.herkesin elinde silah var ya.


  • rock n roll  (16.04.13 14:41:59) 
Yahu tavuk yeme huyunu geçtim, sen niye salıyorsun köpeğini dışarıya? Ben hayatım boyunca köpeğini başıboş sokağa salan bir insanı ne duydum ne gördüm. En fazla köpeğini eğitirsin, "senin" yanındayken ipsiz gezer. Gel dedin mi gelir, otur dedin mi oturur. Muhtar vurmasa bile sen hiç korkmuyor musun o köpeğin başına bir şey gelmesinden? Araba çarpar, biri çalar ne bileyim bin tane şey olur gece gece. Ayrıca seninki tavuklara saldıran bir köpekse, sağa sola da saldırabilir. İnsanlara zarar verebilir. Başkalarının canı malı için de mi endişelenmiyorsun? Bu bir..

İkincisi, cevaplarda görmedim, cevap verdiysen gözümden kaçmış olabilir ama lütfen söyler misin sen bugüne kadar köpeğinin yediği tavukların parasını ödemiş veya yerine yeni tavuk almış mıydın? Muhtarla bu konuda bir husumetin olmuş muydu? Adama nasıl tepki verdin? "Geceleri köpeğimi sokağa salıyorum ben, koy kafese tavuklarını yeaa" mı dedin?

Şimdi işin hukuki boyutlarını soruşturuyorsun. Acaba muhtar da senin köpeğinin yediği tavuklar için hiçbir kanuni hakkı olmadığını düşünüp sorunu kendince ve canice çözmüş olabilir mi? Sen şu ana kadar başkasının hayvanlarının hakları söz konusuyken bu konuyu irdelemeyip de, şimdi kendi köpeğin ölünce hakkını aramayı vicdanına gerçekten sığdırabiliyor musun?

Bir de "Silahım var, gidip vurabilirim bacaklarından" demişsin. E zaten sana da bu yakışır. Göz göre göre hem elalemin tavuklarını hem de kendi köpeğini öldürtüp, sonra da sağa sola ateş açmak tam senin tarzınmış gibi duruyor.

Ama ben söyleyeyim, sen ve muhtar gibi "insan"ların hiçbir kanuni hakkı olamaz. Olsa bile kullanmaz, gider köpek öldürür, milletin bacağına kurşun sıkarsınız siz.

Olan gariban köpeğe olmuş.
  • don toblerone  (16.04.13 17:39:48) 
tavuklarin cani patlican mi diyenlere, o tavuklar da diger canlilari yani mesela bocekleri, yilanlari akrepleri yiyorlar. hayvanin degerini boyutuyla karsilastiracaksiniz da gene kaybedersiniz, kopek daha buyuk, daha uzun sure yasar, daha akillidir. isine geldigi gibi karsilastirma yapmayin. siz sadece tavugun para degerine bakarsiniz.


  • bir varmis bir yokmus  (16.04.13 20:18:08) 
çok üzüldüm. kimsenin böyle bir şey yapmaya haklı gerekçesi olamaz. biz de köyde büyüdük illa ki başka bir çözüm bulunurdu. muhtar ın tavuk kadar beyni, vicdanı yokmuş. ıslah olsun umarım. bir köpek kadar etmezmiş. yazıklar olsun.


  • chezsoi  (16.04.13 22:23:50) 
jandarmaya gittim. gerçekten güvenimi kazandılar. allah hepsinden razı olsun, müthiş çalıştılar. önce savcılığa telefon açtılar, veteriner hekim görevlendirildi. araçla olay yeri incelendi, kan örnekleri alındı, boş kovanlar toplandı. köpeği gömdüğüm yere gidildi, bir nevi mini-otopsi yapıldı. kalbinden vurulmuş olduğu tespit edildi. dört kurşun sıkılmış. ifadeler alındı, uzlaşma teklifini reddettim. artık olay savcılıkta, ne olur bilmiyorum. "mala zarar verme" olarak geçiyor...

bu arada köylüden de müthiş baskı görüyorum, barışma, barıştırma baskısı. inceden bir tehdit altında da hissetmiyor değilim kendimi. sağlam bir kavga, dayak yeme ortamı olabilir. malum, yalnızız. gerçi dövsünler anasını satayım, canıma minnet. o zaman iyice kurtuluşları olmaz, batarlar pisliğin içine.
  • dergus  (17.04.13 00:20:34) 
Harika bir haber. Cesaretinizden dolayi kutlarim. Eger geri adim atmis olsaydiniz, o muhtar bozuntusu manyak kendini daha da guclu hissedecek, yarin bir gun birinin cocuguna da zarar verebilecek noktaya gelebilirdi. Bence onun cesaretini kiracak bu adiminiz. Umarim savciliktan az/cok bir ceza gelir de, bu ulkede herkesin kafasina gore davranamayacagini, teksas olmadigini anlar.


  • bir varmis bir yokmus  (17.04.13 12:26:19) 
tebrikler dergus, kavgaya bizi de çağır kim kimi dövüyomuş (:


  • sertab.erener34  (17.04.13 14:46:11) 
dostlarım...

hepinize çok teşekkür ederim. sürecin başından bu yana verdiğiniz destek, çok daha güçlü hissetmeme sebebiyet veriyor. bu köy zihniyetinin değişmesi adına umarım az da olsa bir şeyler olur, bir şeyler başarabiliriz. artık top savcılarda, hakimlerde. umudumuz bizim için iyi, muhtar için kötü haber gelmesinde...

saygılarımla...
  • dergus  (17.04.13 21:36:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.