[]

Akşam yemeğilik, bozulmayan ne var?

Kahvaltı ve öğle yemeğini işte yiyorum, akşam 7-9 arası eve gelince de bi öğün evde yiyorum ama bişiler hazırlamak sıkıntılı, hep dışardan sipariş veriyorum bu da haliyle bütçeyi baltalıyor. Aklımda evde bişiler yapmak var. Evde ocak var, tencere tava falan var. Fırın yok, mikrodalga yok. Ama mümkün olduğunca az ocak kullanmaya çalışıyorum çünkü ondan çıkan duman, sıcak hava falan gitmiyor evden uzun süre. Pek havasız ev.

Öyle pek uğraştırıcak bişiler istemiyorum açıkçası, işten ve yürümekten falan biraz yorgun oluyorum.

Bir de haftada bir alışveriş yapayım istiyorum, haftasonu alayım malzemeleri 1 hafta götürsün beni hani.

Birkaç şeye elimi attım ama 2-3 güne bozuldular dolapta durmalarına rağmen, çok üzüldüm.

Sandviç düşünüyorum şimdi; zaten sandviçte çok düz adamımdır hindi salam ve ekmek dünyanın en güzel sandvici gibi gelir bana, öyle içine marul koyam domates koyam istemem hiç, tiksinirim. Alayım 2 paket hindi salam, ekmeği de 2-3 güne bir marketten alıveririm, her akşam yerim ha?

Hazır köfteler, sucuklar falan oluyo onları tükettim 1-2 ay ama artık neredeyse hepsinin tadına aşina olduğumdan canım istemiyo onları.
Bir süre de kuru pasta alıyodum pastaneden kiloluk böyle, onları kemiriyodum her akşam.

Biraz meyve de yiyim istiyorum ama dediğim gibi çabuk bozuluyolar. Çileğinden elmasına portakalına kadar her şey çürüdü dolabımda.

N'abim ben ya? Çalışan ve "amaan kim uğraşcak" diyen insanlar, siz n'apıyosunuz?

 
meyve için 2'şer 3'er tane alabilirsin marketlerden. öyle kilo kilo almana gerek yok. bozulmazlar. yolun üstünde yok mu market? yemek için de akıllı cep telefonları tabletler ile çabuk yemek tarifleri mevzularına girebilirsin. hepsinden azar azar yapmalısın yani sandviçte yap ama arada yemekte yap. sulu yemek diye tabir edilenler 1 hafta dayanmasa bile 3-4 gün götürür seni. ev mantığını düşün elinde hepsinden azar azar olursa elindeki imkanlar dahilinde sandviç yada çabuk bir yemek ne bileyim bir çorba yapılabilir.


  • kafadanbacakli  (16.04.13 00:44:35) 
üşenme günlük alışveriş yap. bir seferde yiyeceğin kadar pişir. 2 patates ne bileyim yarım kilodan az fasulye al. makarnayı paketin dörtte birini kullanarak pişir falan işte. hem az pişirirsen daha tatlı gelir. hem israf etmemiş olursun. meyveyi taneyle al marketten. 1 elma 1 portakal gibi.


  • kakao  (16.04.13 00:46:50) 
hazır kavanozlardaki garnitürleri alıp yoğurtla tüketmek. hazırlana süresi 5 dakika. sandviçin yanına gider bu.

ve diğer önerim, ızgara tavuk. 10 dakikada hazırlanıyor.

alışverişleri sık yapmanın bir zararı yok. eve dönerken markete manava gidilip 3 5 meyve alınır. hatta benim genelde ölçüm 2 günde 1 alışveriş, onda da mesela 2 elma,armut,muz; bir avuç çilek vs. Bozulmalarına imkan yok o sürede.
  • kahin ahtapot paul  (16.04.13 00:52:27) 
patates alsan, ama bayagi fazla alsan, sonra haslayip kalani buzdolabina koyarsin, soguk olarak da birkac gun idare eder seni. meyve olarak da kavun, karpuz filan alabilirsin, onlar bayagi iyi dayaniyor. elma da ayni sekilde, bir hafta rahat dayanir.
ocagi kullanmaya karar verirsen de et, tavuk al, buzluga koy, hemen tavada pisirip yersin.

  • marin  (16.04.13 07:04:10) 
tavuk göğüs eti alıyorsun, bir şişe de soya sosu. tavukları yiyeğin kadar küçük küçük doğrayıp tavaya atıyorsun. agzi kapalı olarak başlıyorsun pişirmeye. suyunu iyice çekince soya sosu ilave ediyorusun. biraz çevirip ocaktan alıyorsun. 10 dk bile sürmez. afiyet olsun.


  • chezsoi  (16.04.13 22:26:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.