[]

Kalecilik taktikleri

Yarın amatör bi futsal maçım var kaleciyim futsalda veya genel olarak kaleci taktikleri(penaltı vs.) verebilir misiniz?




 
toptan korkma. sırf bunu başararak lise boyunca gayet iyi bi kaleci oldum.


  • cinsi kisi  (15.04.13 21:23:06) 
rakibin forvet oyuncularını iyi takip et analiz et, neler yaptıklarını kestir onlardan akıllı ol ve cesaretli ol bu iş bu kadar.mesela cristiano ronaldo kaç kere aşırtma attığı görülmüş füze atıcak kaleye bu belli ona göre davran.


  • Caaannn  (15.04.13 21:25:30) 
karşındaki cristiana ronaldo olmayacak. büyük ihtimalle aşırtma falan yemezsin çok hatalı bir çıkış yapmazsan. Çıkman gereken zamanı iyi kestir yeter. Penaltıda ayağın yönüne bak yarım saniye kala meyil edeceğin yönü seç. köşe seç atla demiyorum; meyil edeceğin bir yön olsun ama penaltıda. Bir de benim taktiğim top iyice yaklaşana kadar sert şutlarda önceden hareketlenmeyip son anda atlıyordum ya da müdahale ediyordum topa daha çok işe yarıyordu. Sert gelen topun sağı solu belli olmaz çünkü uzaktan tam nereye gittiği anlaşılmaz. Çimde ya da halıda oynamayacağın için uçman atlaman falan sıkıntı olabilir yerden gelen toplara özellikle. Yerden gelen toplara ayakla müdahale edebilirsin. Ayakla hem daha hızlı müdahale edersin. Öbür türlü elinden kaçırma olayı var. Bunun dışında seken toplara dikkat :)) Kornerlerde her zaman ön direği tutan bir takım arkadaşın olsun, sen de kalenin içinde bekleme kornerlerde 2-3 adım ileride dur ki direk hava topunu kontrol edebilesin. Oyuna topu elle sok genelde. Hatta isabetli atabiliyorsan diğer kaleye kadar gönderip tehlikeli pozisyon bile yaratabilirsin elle. Hava toplarına zıplayarak çık ve çift el kontrol et. Topu tuttuğunda göğsüne kapat hemen ki elinden kaçmasın. eyyorlamam bu kadar.

yılların halı saha kalecisiyim :D
  • yule  (15.04.13 21:52:21) 
penaltı olursa vuran kişinin gözlerine bak. mutlaka vurmadan önce atacağı köşeye bir bakış atar. onun haricinde topu oyuna sokarken savunmaya vericeksen kaptırma potansiyeli olan yerine daha garanti olana ver. rakiple birebir kaldığın durumlarda kaleden çıkıp mümkün olduğunca açıyı kapat. maçın son dakikalarına önde girecek olursanız vakit geçirebilirsin biraz top sendeyken. savunma, baskıdan çıkarmak adına topu sana atarsa riskli hareketlere girmeyip topu uzaklaştır.


  • yns  (15.04.13 22:10:19) 
Kaledeyken uzun sure hareketsiz kalma. Yerinde zipla, ileri, geri, saga, sola hareket et.

Hava toplarina cikarken dizini one dogru kaldirarak cik ki sana mudahale edemesinler.

Ucabiliyorsan ucuslarin kale cizgisine pararlel olsun (kale icerisine dogru ucarsan açidan dolayi topa mudahale sansin azalir)
  • sastim allahimdan sastim  (15.04.13 23:50:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.