[]

Yeni sürücüye tavsiyeler....

Bugun ilk arabamı aldım...2004 corsa 1.3 dizel... bilgisine güvendiğim bi ustayla beraber gittik aldık..sadece günde 10 km işe gidip gelmek için kullanacağım....ilk kez trafiğe çıkacağım... daha önce bikaç kere araba sürmüşlüğüm var..vites değiştirmeyi falan biliyorum :)
nedir tavsiyeleriniz? nelere dikkat edilmeli en başta arabayı tek parça tutabilmek adına...



 
En başta arabayı tek tutabilmek adına ilk 1-2 ay her gün usta bir şoförle geceleri bol bol trafiğe çıkın. Ondan sonra işe gidip gelirsiniz.


  • hicunutmam  (14.04.13 22:40:59) 
@ hicunutmam tek başıma yolda gidebiliyorumda..trafik kurallarını doğru dürüst bilmiyorum...yeni basım bi ehliyet kitabı alıp yeniden okuyasım var... ehliyet alalı 4 yıl oldu...


  • ataman  (14.04.13 22:42:58) 
şurdan başlayabilirsiniz mesela ;
- önceliğiniz arabayı değil kendinizi ve çevrenizdeki canlıları tek parça halinde tutmak olmalı.

sonra da şurdan devam edebilirsiniz;
- eksisozluk.com
  • master of orion  (14.04.13 22:44:47) 
gözünüzü seveyim 1-2 ay boş yollarda pişmeden trafiğe çıkmayın. kendi canınızı ve başka insanların canını şansa bırakmayın.


  • ozzyninpambukgotu  (14.04.13 22:46:39 ~ 22:47:11) 
Dur-kalk'ları çok yapamıyorsanız işlek yerlere girmeyin.

Sağa dönerken dar dönün, sola dönerken geniş açıyla dönün.

Sinyalleri unutmayın.

Aynaları iyi kullanabildiğinizden emin olun. Bol bol aynayı Kullanın. Şerit değiştirecekkken ya da dönecek ken hem yan aynaya, hem de dikiz aynaya bakın, garanti olsun.

Vitesle oynamaktan, vitesi sık sık değiştirmekten sıkılmayın. Sürekli vites değiştirin.

Yanlış bir şey yapınca, trafikte durunca, durmanız gerektiğinde dörtlüleri yakın. İnsanlar bi sorun olduğunu anlasın ki, gereksizce kornaya basıp sizi panikletmesin.

Ben olsam işe arabayla gitmeden önce birileriyle bir müddet daha çalışırdım. Eğer gideceksem de, yanımda bir bilenle gitmeye çalışırdım.
  • otonom  (14.04.13 22:46:43) 
yeterli deneyim ve güven olmadan işyerin merkezi bir yerde ise trafiğe çıkmamanı öneririm. mümkünse yukarıdaki arkadaşların dediği gibi iyi bir şöför ile en az 1 ay sürekli araba kullan. bunun yanında reflekslerin henüz zayıf olduğu için hız yapma diyeceğim ama işe gidip geleceğinden o trafikte zaten hız yapamazsın :D mümkünse ortadan veya sağdan git sol şeriti tıkama :D birde park etmeyi iyice öğrenene kadar dar yerlere park etmeye çalışma git otoparka bırak milletin arabasına zarar vermemiş olursun. bunun dışında aşırı stres yapma dikkatli kullandıktan ve kurallara uyduktan sonra çok sıkıntı yaşamazsın.sonuçta herkes bir yerden başlıyor.


  • kendicoplugundeotenhoroz  (14.04.13 22:52:42) 
olmaz öyle ustayla falan. bu işin gerekleri var ama imkan yok belki?
hayır. yapacağınız şey kendinizi trafikte kasmamak. ve yavas sürmek. yavaştan kastım trafiğin akışını bozmayacak derecede bir yavaşlıktan bahsediyorum. trafik kurallarına da birebir uymaya özen gösterin. kalıpların dışına çıkmayın. zaten aynı yolu sürekli gidip geleceğiniz için sürücü potansiyeline de en geç bir haftadan alışırsınız. arabalara uygun olduğu müddetçe yol verin siz. bırakın sollasınlar. selektör falan yaparlarsa izin verin. yavaş olun. dikkatli olun. müzik asla dinlemeyin. asla. kornalara kulak asmayın. en dikkatli siz olun. ama uyum sağlamayı da unutmayın. sabah işe biraz erken gidin ilk hafta. ani kalabalık saati siz biliyorsunuz. ondan bir yarım saat önce çıkın ki aynı yolu daha çok sürede alın. akşam da trafiğin en kalabalık olduğu saati seçmeyin. varsın evinize bir saat sonra varın. ikinci haftadan alışaaksınızdır. direksiyonu da emanet gibi tutmayın. refleksleriniz çok önemli.

  • retronology  (14.04.13 23:07:00) 
babama kaldırımda yürürken araba çarptı (5 ay oldu omzu tam iyileşmedi hala) aynen senin kadar tecrübesiz biriydi ve ara sokak sayılabilecek bir yerde oldu. şu anda eline tabancayı aldın ya patlarsa diye bekliyorsun
trafiğe kapalı bir yerde tecrübe edin öyle çık.

  • 102030  (15.04.13 04:19:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.