[]

Teknik direktörün görevleri nedir ?

Takım üstünde ne kadar etkili bu adamlar ? Yani tek yaptıkları o girsin bu çıksın, sen şuraya o buraya tarzı olaylarmı ?

Neden yüksek maaş alıyorlar, neden bu kadar önemseniyorlar ? Takımın başarısı/başarısızlığı neden bu adamlara yıkılıyor ?

Gördüklerimizin dışında ne yapar bu adamlar ?

 
liderlik cok onemli. yani yonetmenlik gibi dusun. ya da basbakanlik. her seyi onlar yapmaz ama onemli kararlari onlar verirler. atiyorum bir yonetmen oturup sahne sahne muzik secmez. muzikciler vardir. ya da kameramana cok fazla karisan yonetmen sayisi sinirlidir. kostumu yonetmen ayarlamaz. isiga yonetmen karar vermez cogu zaman. ama genel plan ondadir.

teknik direktorun de ana fikri vardir. bazisi uzun toplarla oynamayi tercih eder, bazisi kisa paslarla sabirli oyunu tercih eder, bazisi kontratak futbolunu tercih eder.
ama bunlari takimina gore secen teknik adam iyidir.
mesela mourinho interde olumune kapanan bir oyun oynatmasina ragmen real madridde isleri degistirdi.

teknik direktorun saygi gormesi futbolculari da etkiler. en basitinden ogretmen-ogrenci diyaloglarini dusun. bazi ogretmenler onemsenmez. derste bin kere susun diye bagirir. bazilariysa konusurken agzina bakilacak cinstendir. soyledikleri onemsenir. ve basari boyle gelir.
teknik direktorler de bu sekilde.

teknik direktorler onemli adamlardir. ogretmen-ogrenci iliskisi oldugu icin ona karsi sorumlu hissedilir futbolcular tarafindan. olmasa da olur dersek yaniliriz.
  • bohr atom modeli  (13.04.13 23:35:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.