[]

Yine bir iphone sorusu

Merhabalar,
1)TR'de kullanilmak icin iphone ABD'de nereden alinir kaca alinir? (Web'de gezdiklerin hepsinde hat ile beraber veriliyordu)
2)ABD'den alinan iphone illa havaalaninda mi kaydettirilir yoksa 1-2 ay icinde pasaport ile sehir icinde yapilabilir mi?
3) ABD'den gelen iphone'nun burada calismasi kirmak falan gerekir mi?

Grazie mille,

 
1) genelde apple storelardan kontrat karşılığı alınır. kredi kartı falan zorunludur. 300 dolara aleti alıp sonra kontratı iptal ettirir cezasını ödersiniz. ne olur böylece 500-600 dolara falan gelir telefon. ya da hattı kullanacak biri bulunur ayda 70 dolardan takılır öyle aylarca (zor biraz)
2) telefon hemen kapanacaktır zaten tr hattınla kullanman yeterli. tüm türkcell ekstralarda 5 ytl civarı kaydettirilebiliyordu geçen sene. hala değişmemiştir herhalde.
3) 2.2.1 basebanda sahipse (yeni alınanlar öyle) şu anda kırılamıyor. 2.2 ve aşağısıysa sorunsuz. Ayrıca sim lock olmadan da ebay'den falan almak mümkün.
4) bu da benden olsun yolcu beraberi getirtip burada satanlar var onlardan almak daha ucuza gelebilir. aklınızda bulunsun. dolar kuru artmışken daha pahalıya gelebilir ama 850 ytl ye 3g 16 gb satan bulmuştum ben. kayıtlısını 900 e aldım misal.
  • ozdek  (09.02.09 10:47:02) 
1) amerikada credit history in yoksa 600$ civari deposit alirlar, bi de ssn yoksa zaten kontratli da alamazsin en iyisi e-bay den almak ya da bir suredir orda yasayan bi tanidigina aldirip sonra cezasinin odemek.
2)turk hatti taktiktan sonra 1 ay suren var.
3)e bayden falan aldiysan adamalar kirilmis satiyorlar ya da en azindan oyle diyorlar. onun disinda turkiyede 35 tl civari cip satiyorlar sim kartini onla beraber takinca tikir tikir calisio iphone
  • bladder  (09.02.09 15:44:06) 
ebayden kırılmıs kontratsız bir tane al, hava alanında birsey soyleme, tr' de 1 ay icerisinde bir turkcell abone merkezine gidip pasaportuna kayıt ettir, gulegule kullan.


  • islakkedisudankorkmaz  (09.02.09 22:37:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.