[]

su kaplumbagasi akvaryumu

Soyle ufak 3 5 cmlik bir kaplumbagamiz var kabindan cikarip soyle cok da buyuk olmayan ama yasama alanini genisletip onu mutlu edebilecegimiz bir akvaryum almak istiyoruz. Icine filtre isitici ve isik da koyabiliriz var mi hem bunlari yapabilecegimiz hem de soylediklerimi koyabilecegimiz ama cok da buyuk bi sey olmayan tavsiyeleriniz? Simdiden tesekkurler




 
60-30-30 gibi bir akvaryum uzun süre yetecektir onlara. Oda sıcaklığında pek ısıtıcıya gerek yok bu arada. Işık ve filtre çok önemli. Işığı özel sürüngen florasanlarından almanızı tavsiye ederim. Filtreye gelince orta boy bir iç filtre işinizi görecektir :)


  • kalkinca cok sert  (17.04.13 17:49:23) 
camcıya yaptırın.. kaplumabagalar için fazla yüksek olmayan ama eni boyu geniş / uzun tanklar ideal. mutlaka ve mutlaka güneşlenebileceği kayalar koyun. bahar yaz aylarında kaplumbagalar güneş banyosunu cok sever.. gün ışığıda uzun sürdüğünden güneş alan bir yere koyarsanız tankı o cok mutlu olur. yine bu mevsimlerde ısıtıcıya gerek yok.
benim osmanım 8 yaşında mesela bataklıktan hallice bir suda yaşıyor 8 senedir... 13-15 cm çapa ulaştı.

  • tık tık tık  (17.04.13 18:13:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.