[]

Fitness / Vücut Geliştirme Üzerine Çeşitli Sorular

Hemen belirteyim, uzun yıllardır spor yapmıyorum. sadece geçtiğimiz iki yaz, haftada 3 gün havuzda günde 1 kilometre yüzdüğüm oldu.(tabi 250 metreden başlayıp 1 kilometreye çıktım, öyle birden değil yani)

her neyse sporla aram yoktur, halısahaya bile gitmem. 1,85 boyunda 73 kilodayım. zayıf sayılırım ama çöp gibi değilim. fakat beni memnun eden bir vucudum olduğunu kesinlikle söyleyemem.hatta bu işe de hafiften göbek çıkmaya başlayınca karar verdim.

şimdi gelelim sorulara, vücudumu memnun olacağım bir şekle sokmak istiyorum, gömlekleri ve tişörtleri daha rahat taşıdıktan sonra aşırı şişkin bir vücut hedefinde değilim, tüm bu girizgahtan sonra şunları öğrenmek istiyorum;

1) yapacağım şey body building kısmından ziyade fitness'a giriyor sanırım. doğru muyum?

2)ankara'da öyle varoş sayılamayacak fakat lüks de olmayan orta halli bir semtteki salona gideceğim. amacım spor yapmak, ilgilenen hocalar var mı her salonda, yoksa allaha emanet mi takılıyoruz. program vs konularda yardımcı oluyorlar mı?

3)kıyafet konusunda da bir bilgim yok. bisiklet yaka(düz yuvarlak yaka) pamuklu siyah bir tişört giysem sanırım hallolur. alta ne giyilir hiç bir bilgim yok.şort mu yahut eşofman altı mı.
ayakkabı olarak uzun zamandır giymediğim temiz adidas süperstarlarım var, bu uygun mudur spor için.

cevaplarsanız çok memnun kalırım.

 
Hiç bir spor salonunda ilgili hoca bulamazsın. Başlangıç programı verecekler ki internette çok rahat bulabilirsin. Her hoca da aşağı yukarı aynı hareketleri yazıyor.
Sana yardımcı olacaklar, salonda çalışacak kaslı abiler olacak. Sana yardım edecekler onlar.
Kızılay çok ters olmazsa, Rekor spor salonunu tavsiye ederim. rekorsporsalonu.com

3)Kıyafet ve ayakkabı önemli değil. Uyduruk tişört, şort iş görür.
  • nickini vermek istemeyen uye  (13.04.13 17:17:39 ~ 17:17:53) 
fitness-bodybuilding ayrımını boşver.

kural 1: core çalışacaksın. kadınlar göte bakar ama erkekler kadar belli etmezler. götsüz erkek seven kadının psikolojik sorunları olması (mesela frijitlik) kuvvetle muhtemeldir. göt kaslarını güçlendirecek hareketler, bacakları erkek bacağı yapacak hareketler lazım. üstü kalın, bacakları çırpı vücutçu dayaklık vücutçudur. squat, deadlift, lunge yapılacak. sonuçta duruşun değişecek zaten. yürürken her adımını büyük büyük attığını hissedeceksin. kendini fark ettireceksin duruşunla (sadece ayakta duruşunla, evet).

kural 2: (kombo kural) kolu gösteren üst kolun önü değil üst kolun arkasıdır. curl denen harekete fazla kafayı takmayacaksın onlar pompalayadursun, takma.. dips ve uygun formda şınav aradığın şey. üst kolu çalıştırırken ön kolunu boşlamayacaksın. üstü şişkiin, bilekleri ince bir kol kişiyi ancak gülünç gösterir. ön kolu uzmanına ayrıca sor.

kural 3: kimi dinleyeceksin? şu adamı değil: pureturkiye.com
bu adamı: pureturkiye.com

kural 4: böyle gökten inme gibi kural sıralayanlara yeri geldiğinde siktir git diyeceksin, farklı kaynaklardan araştırıp en doğrusunu bulmaya çalışacaksın.

kural 5: bench press önemli. maksimum ağırlığınla ve yardım rica ederek çalış. erkek memeli bir hayvandır.

%20 antrenman %20 beslenme %60 dinlenme. kas böyle yapılıyor. (oranlar kişiden kişiye değişebilir ama sıralama böyle.

kalan her şey için::
exrx.net
daha spesifik olarak:
exrx.net

fitness bokunda habire yeni modalar türer, yok pilates, yok crossfit, yok insanity. ya başta iyidirler, zeka ürünüdürler sonra insanlar buna ilgi duyar ve dejenere edilirler, ya baştan itibaren kötü ve saçmadırlar ki insanlar en çok bunlara ilgi duyar.
  • kargn  (13.04.13 17:33:59 ~ 17:42:09) 
1. Evet
2. Ankara'yi bilemeyecegim fakat istanbul'da -en azindan benim gittigim salonda- program veriliyor, hoca yardim ediyor. Ama basindan savan hocalar da varmis, cevremden duyuyorum.
3. Ayakkabi sorun olmaz fakat cardio yaparken terletecek -adidas esofman ustu giyebilirsiniz. ona para vermem derseniz de buyuk cop posetlerini vucudunuza gore kesip giyebilirsiniz- seyler giymenizde fayda var. ayrica spor yaparken uzerinize dar, vucuda yapisan seyler giymeniz yarariniza olacaktir.
  • papillon7  (13.04.13 17:38:40) 
teşekkürler öneriler için.


  • dek dubara  (13.04.13 18:33:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.