[]

THY'de Pasaport Numarası Değiştirme Cezası Var mı?

Merhaba,

THY'nin bir uçuşu için aerobilet.com'dan bilet alırken, henüz yeni pasaportum elimde olmadığından eski pasaportumun numarasını yazdım. Daha önce arayıp da konuşmuştum, değiştirebilir miyim diye, evet demişlerdi.

Şimdi ben değişiklik talebimi ilettiğimde bunun için bir ek ücret istenmez değil mi? Ya da biletimde yazan pasaport numarası ile elimdeki pasaport uyuşmazsa ne olur, bu çok mu hayati bir meseledir? En azından elçilikte... Çünkü elimde benim adıma kayıtlı geçerli bir pasaport var zaten ve eski pasaportumu da oraya sunacağım?

 
bilet alırken orayı sallayabilirsin. ama uçuştan önce aerobilet'i arayıp değiştirmeyi unutma.

çok defa yaptım ücret istemiyorlar. zaten telefonda iki dakkada değişiyorlar
  • brkylmz  (13.04.13 14:33:06 ~ 14:33:32) 
Aslında sallamadım, eski pasaportumun numarasını girdim. Vizeye gitmeden önce arar değiştiririm öyleyse.


  • bi mekan  (13.04.13 14:40:07) 
pnr ya da ebilet numarası varsa online check in yaparsın. isim soyad ve cinsiyet tutuyorsa hiçbir sıkıntı olmaz.
bileti geçtim, son 3 senedir herhangi bir print out bile almadan gidiyorum havalimanına.

  • spankenstein  (13.04.13 18:34:04 ~ 18:34:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.