[]

sözlüğe noluyor?

son birkaç günde saçma sapan, formatla uzaktan yakından alakası olmayan bir sürü entry gözüme çarpıyor. neden böyle oldu birden?

yapmayın gözünüzü seveyim. çok anısı var sözlüğün.


 
sahibi bu işten memnun. reklam gelirleri artmış. biz garibanlar oturup ağlayalım mı format bozuluyor diye.


  • thekingsofrock  (13.04.13 10:52:48) 
seninle ilgili nasıl bir anısı var ki pardon? anısı olan insanlar 99 ve 2004 yılları arasında yaptı o güzel anıları. simdi de oturup para atıyorlar cebe. eskiden olsa, site eglenceli bir icerige sahipti denilebilirdi. hani çıkan uyarılar vs. küçük komik notlar. esprituel olan biten duyuruları. hani simdi de yapılmaya çalışılıyor ama nafile. o tat, hava yok. belli iste. biz yaziyor, eğlendiğimizi düşünüyoruz, eski günlerin bize kattıkları, sözlükte okur bile olarak geçirdiğimiz zamanları düşünüp bazı seyleri sineye çekiyoruz. adam da sırf daha güzel bir reklam yerleşimi icin falan yeni site tasarımı yapıyor. mesela sahibine "bey" diye hitap etmek gerekiyor artık. söze "ya ssg" diye baslayamiyorsun. neden "bey" oldu biliyor musun? hani 99 yılının "coder"i, kendinden "hayvan" diye bahsedeni, neden artık "bey" oldu biliyor musun? cunku cebi para doldu da ondan. 2 üye icin zamanının got yırtamalı, simdi koskoca moderatör ekibinin isten ayrılmasını siklemiyor kabaca. cunku küçük de olsa ödedikleri bur mebladan da kurtulmuş oldular bir bakıma. sözlük formatı, sözlük formatı diye debelenen adam, bugün cidden kontrol ediyor mu cok tartışılır. sana yemin ediyorum, biri çıksa ve dese ki simdi, al bu 5 milyon tl, sözlüğü firmama sat. satmazsa adam değilim. sen ben bir oluşumun sözlüğü olmasından rahatsızlık duyarız, o firma kim bilir ne yaptırımlar koyar, nasil sınırlamalar getirir onun umrunda olmaz.

KULAK TİKİYOR. bu söylenen seyler onun coktan kulagina defalarca gitti. eminim adım gibi. ama duymazdan geliyor. sorsan ve cebine 100 tl sıkıştırsan, haberim yoktu bile der senin icin. valla.

uzulme. ben üzülmeyi 2007 yılında bıraktım.
  • kendinikertenkelebek  (13.04.13 11:52:13) 
ha ama simdi ben bunları dedim ya, sözlük düzenini bozan adam olurum. anarsik ilan edilirim. troll damgası yerim. bilmeden konuşuyor olurum. hatta var ya ssg bunu okusa, rahatsız olsa mesela, eksiduyuru yönetimine bir mesajına bakar. bulur bir gerekçe yani. duyuru sahipleri de hayır olmaz adam haklı ya da düşüncesini savunuyor demez. karşı gelemezler. cunku onun elinde daha buyuk kozlar var. yazarlık siler, sub-etha'dan çıkartır.. peskes çekmek boyle hallerde zorunludur. kimse cebine giren paradan olmak istemez. cunku para, artık geri kalan her seyden daha samimi ve tatlidir. üstüne üstlük üzülerek söylemem gerekirse... hayır, üzülmeyi 2007'de bıraktım, sunu da söylemem gerekirse; defalarca "ortalamalasan sözlük" ile ilgili tepkiler konuldu. herkesin inancına ve secimine saygim var. bu baska. 99 yılında ssg'nin de öyleydi. ama o, o zamanlar sunu da ekliyordu kelimelerine; "saygımız var ama burası onların yeri degil" ataist, anarsik adamlar yuvasiydi. hayır küçük görmüyorum, güzel olan oydu. zaten herkesin kabul ettigi standar insanlar ge fikirler yoktu. muhalif idi. ve bu yüzden de komikti. farklıydı. zaten bu yüzden sevildi. gel gor ki bu kimliğini kaybeden bir oluşum, ya iktidar yardakcisi olarak anılır, ya da artık muhalif olmaz. olamaz. bir de sunu belirtmek gerekir ki, bir firma, özellikle de bir cok insanın takip ettigi (sosyal medya bile olsa) bir oluşum, iktidarda kim olursa olsun boyun eğmek zorundadır. simdi hepimiz biliyoruz ki, ssg ya cebime giren paradan doydum artık, alın size eski sevdiğiniz sözlük deneyecegine göre... (cunku basarı anlayışı, insanların sevdiği bir yer olması yerine, para getiriyorsa basarilidir fikriye yer değiştirdiği icin) bunun imkanı yok.

simdi sıralarlar, ama gelir olmasa server ihtiyacları vs... sana yemin ediyorum çıksa dese ki, "beyler eksi teknoloji a.s kapandı. server giderlerini artık yazarlar bir donate sistemi ile karşılayacak" millet cebindeki sigara parasını verir. yine burası ayakta kalmaya devam eder.

ha ama ne demiştik; cebe giren para.. o bütün bunlardan daha onemli. kal selametle.
  • kendinikertenkelebek  (13.04.13 12:14:33) 
çok anısı varken bahsettiğim bana kattıkları. sözlüğün amına koyulması bana kattıklarını değiştirmeyecek ama yine de üzülüyor insan. çok yazık lan cidden.


  • cilgin fantezilerin adami  (13.04.13 13:19:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.