[]

amerika ve askerlik sorunsalı

efendim sorumuz gayet basit..şuan 4.sınıf öğrencisi olan ve henüz askerliğini yapmamış olan erkek arkadaşımla amerikaya gitmek istiyoruz..5-6 ay kalıp hem de vasıfsız bir işte çalışıp para biriktiririz belki diyoruz..askerlik bize engel olur mu?benim dayım 40 yıldır orada yaşıyor biraz bağlantımız var. İş için davetiye falan gerekiyor mu?aydınlatın bizi lütfen...şimdiden teşekkürler..




 
hala okuyor ise, askerlik dışarı çıkmasına engel olmaz.


  • edip  (09.02.09 00:15:36) 
şimdi geç anlarım ben biraz dibine kadar soriim rahatliyim..
şuan okuyor ama son dönemi..
haziran 15 gibi çıkmayı düşünüyoruz..
okulla tüm ilişkisi bittiği bir dönem yani
h2a veya h2b vizesi almamız lazım..bunlardan herhangi biri için bu koşullar askerliğinin yapılmamış olması sorun teşkil eder mi...
en dibine kadar sordum sanırım..
teşekkürler..
  • benefse  (09.02.09 00:23:48) 
4 yıllık üniversite öğrencisine askerlik hiçbir zaman sorun olmaz, en kötü ihtimal okul bitince 2 sene tecil hakkı var. amerika'da iş bulunca da oradaki konsolosluklara belgeleriyle gidip 3 sene sonrasında bedelli askerlikten yararlanabilir.


  • alkolikfedai  (09.02.09 02:09:06) 
şevkinizi kırmak gibi olmasın ama şu durumda vize almanız biraz zor gibime geldi. çünkü şu durumda konsolosluk için birer mülteci adayı konumundasınız.

okul bitmiş, askerlik duruyor ve siz oraya çalışmak için gidiyorsunuz. gidip de türkiyeye dönmenizi garanti edecek bir şey göremedim ben. ki konsolosluğun aradığı şart da budur zaten.

şahsi fikrimi sorarsanız, work and travel'la gidin. j1 vizesi alın. ki zaten onlar da çalışabiliyorlar 3 ay boyunca. red alırsanız bir kere, işler daha da zorlaşır.

yani karamsar bi tablo çizmek istemedim ama başvurunuzu yapmadan önce bunları da göz önünde bulundurun ki sonrasında üzülmeyin.

umarım alırsınız :)
  • brkylmz  (09.02.09 09:24:39) 
work and travel için aracı kurumlara bir yığın para vermeyelim diye akraba eş dost tanıdık ayarlayıp gitmeye çalışıyoruz..j1 vizesini bireysel olarak da alabilir miyiz acaba?4.sınıflara da wat imkanı doğmasıyla işler daha kolaylaşmış gibi gelmişti..sanırım sadece bize öle gelmiş..


  • benefse  (09.02.09 09:51:06) 
bireysel olarak da alabilirsiniz belki ama erkek arkadaşınızın 4. sınıf olması ve okulunun bitecek olması işleri çok zorlaştırıyor. öbür türlü "ben öğrenciyim,çalışıp sonra okuluma geri dönücem , ahan da belgesi" derdiniz ama yazın öyle bi şansınız da olmayacak. vize işi biraz da şans işi valla. çok zor gibi görünür ama o gün size denk gelen memurun iyi günüdür, bi bakmışsınız kolayca almışsınızdır. dediğim gibi durumunuzu,size gelecek davetiyeleri,oradaki işinizi falan sağlama alırsanız kişisel de başvurabilirsiniz. bana sadece biraz riskli göründü o yüzden...


  • brkylmz  (09.02.09 09:57:42) 
bu tip vize vs. konularda akrabayı karıştırmayın benden tavsiye. work and travel daha mantıklı gibi duruyor, gerçi maddi durumunuz iyiyse mülk/banka hesabı vs.le belki inandırabilirsiniz mülteci olmayacağınıza.


  • pack mule  (09.02.09 21:14:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.