[]

sanat akımları neden çıkmıştır?

Dönemlerin çikmasinda rol oynayan en önemli etken nedir? gotik, rönesans, barok böyle böyle sanat akımları neden çıkmıştır?

fikrim yok değil ama düzenli bir şekilde kağıda dökemediğim gibi belki farklı fikirleri, bilgileri olan arkadaşlar olacaktır..

(not: tek tek şu akım şu sebepten çıkmıştır değil, genel olarak sürekli yeni bir akım çıkmasının nedeni nedir? mesela paranın bir burjuvaların bir kilisenin eline geçmesi onların güçlenip sanata hakim olmaları falan gibi.. umarım anlatabildim..)

 
birilerinin canı çok sıkılmıştır ondandır.

ya da şudur belki:

The Third Man
Harry Lime(Orson Welles): Don't be so gloomy. After all it's not that awful. Like the fella says, in Italy for 30 years under the Borgias they had warfare, terror, murder, and bloodshed, but they produced Michelangelo, Leonardo da Vinci, and the Renaissance. In Switzerland they had brotherly love - they had 500 years of democracy and peace, and what did that produce? The cuckoo clock. So long Holly.
  • yazar k  (08.02.09 22:50:45 ~ 22:51:00) 
sanat akımları tahmin edildiği üzere hadi deyince ortaya çıkan hedeler değil. genellikle olan şudur ki, sanatçılar yaşadıkları dönemin, sosyal, toplumsal ve ekonomik değişimlerinden etkilenmeden duramazlar. ve bir sanat akımı mutlaka o dönemde var olan güçlü, kudretli bir olguya tepki olarak ortaya çıkar. örneğin bir ideoloji, fikir veya düşünce genel olarak kabul görür, sanatçıların büyük kısmı da bunu benimserler ve eserlerinde bunu yansıtırlar. fakat takip eden dönemde aslında benimsenen bu ideolojinin sikko bi şey olduğunu düşünen birileri de mutlaka çıkar. öyle ki buna tepki olarak kendi geliştirdikleri görüşlerini ortaya koyarlar. yeni atılan fikri benimseyen diğer sanatçı tayfası da bu yoldan giderlerse bir dönem kapanır, bi diğeri açılır ve yeni bir akım oluşmuş olur. en genel hatlarıyla bu söylenebilir ki var olana bir tepki doğmadan bir diğerine yelken açılmaz. yani bu hep böyle gelmiş, böyle de gider mi allah bilir. :)

tabi şimdi bu tepkiden kasıt yeni arayışlar da olabilir, illa ki bir beğenmeme veya hayal kırıklığı hadisesi olmayabilir.
  • crayze horse  (08.02.09 23:30:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.