[]

netbook işimi görür mü

asus'umu çaldırıp toshiba'mın ekran kartını yaktıktan sonra yeni bir dizüstü alma ihtiyacım doğdu. hazirana kadar fazla para harcamama niyetindeyim ama dizüstü olmadan da yapamıyorum. atom işlemciler konusunda pek tecrübem yok, alanlar fikirlerini paylaşabilirler mi?

standart office programları dışında kasmasını beklediğim programlar;
zend studio, photoshop, dreamweaver, adobe flash, autocad, visual studio.

nasıl reaksiyon veriyor bu programları çalıştırırken? son sürat çalışmasını beklemiyorum tabi ki, ama en azından fazla yük olmadığı anlarda normal şekilde çalışır mı? gerektiği kadar ram takviyesi yaparız aldıktan sonra sorun değil. yoksa ekran kartı yüzünden tam bir kasıntı mıdır?

kıyıda köşede kalmış ama bu işleri görecek dediğiniz bir netbook var mı?

 
asus eee 1000h kullandim. standart office uygulamalarini akici bir sekilde calistiriyor. pili de 5 saat falan gidiyor. ama iste flashli bir web sitesinde dagitabiliyor, ve tabii ki multi tasking biraz sorun oluyor. photoshop falan cok hantal kalir sanki.
bahsettiginiz programlarin cogunu dual core toshiba laptopumda kullaniyordum. deliler gibi isiniyordu, sonunda gpu yandi rahatladim. size tavsiyem laptop'a desktop iskencesi yapmayin dayanamiyor zavallilar.

  • cench  (08.02.09 21:46:27) 
kasıntı olur mu olmaz mı bilemem de işin hep çizimle, netbook verimli olmayabilir yani pek.


  • sanal uyku  (08.02.09 21:51:04) 
bende de 1000h var. office kullanıyorum, arkada da flashget torrent vs. çalışıyor, bir de mediaplayer veya lastfm... daha fazlasını bekleme bence, 700 liralık cihazla bunlar yapılabilecek olsa kimse tonla para verip çift çekirdek almazdı


  • zubundy  (08.02.09 23:09:29) 
1- netbookla o dediklerini kullanamazsın
2- ha oldu da o programları kasmadan çalıştıracak netbook yaptılar o ekran boyutunda zaten o programları kullanamazsın.

  • atrin  (09.02.09 00:43:53) 
boyle birsey varmis belki gozunuzden kacar diye link vereyim:
www.eksiduyuru.com

  • cench  (09.02.09 02:40:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.