[]

gözlük yerine lens kullanımı

selamlar,

gözlük yerine lens almayı düşünüyorum, kullananlar gün içinde nasıl zorlularla karşılaşıyor gözlüğe göre, anlatabilirler mi?
-göz için zararı olur mu?
-takıp çıkarırken mikrop kapma riski nedir?
-kaliteli bişey aldığım takdirde fiyatı ne olur? (pahalı yada ucuz olanlarının pek farkı var mıdır?)

bu sorularıma cevap arıyorum kullanan yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

 
yıllar sonra lense geçtim. bilgisayar başında bir tek rahatsız ediyor. onun dışında gözümde yok gibi. ellerini yıkamaya dikkat edersen her takış çıkarışta mikrop kapma ihtimali azalır ama yine de var tabi. enfeksiyon kapsa bile 1 haftada göz damlasıyla geçiyor. memnunum genel olarak.

diğer sorularının cevabını bilmiyorum.
  • cilgin fantezilerin adami  (12.04.13 12:34:24) 
27 yaşındayım, ilkokul 3'ten beri gözlük, orta 2'den beri lens kullanıyorum.
daha çok evde, bilg başında gözlük, dışarıda lens kullanırım.
gözlükten sonra büyük rahatlık.

30 gün kullanılan ve uyurken çıkarılan yumuşak lenslerden kullanıyorum.
kullanımı en kolay, en zararsız ve fiyatı da en uygun olanı odur zaten.
ben zeiss'tan çok memnunum.
ama bir sürü marka var.
ben bundan memnun olduğum için farklı bir şey denemedim.
j&j bende batma yapmıştı mesela.
ama ondan memnun olan da çok var.

fiyatları gözün numarasına göre değişiyor, ama eğer astigmat yoksa ve 0'la 6 numara arasında ortalama bozuk gözlerin varsa 1 kutunun fiyatı 50-100 tl arasında değişiyor markaya, özelliğine göre.

bir kutuda 3 çift oluyor.
her çifti 30'ar gün kullanabiliyorsun.
yani bir kutuda 3 aylık var diyebiliriz.
lensi temiz kullanırsan bu süreyi 30 günden 50 güne falan uzatabiliyorsun.

bende miyop, astigmat var mesela, ama astigmatlı lens kullanmıyorum.
sadece miyop kullanıyorum ve rahatım yani astigmatla ilgili sorun yaşamıyorum.
ama astigmata uygun lens kullanacağım dersen onların fiyatları daha pahalı, 2-3 katına çıkıyor.
testerları oluyor çoğunun.
bir dene bence.

bazen bir yerde yatıya kalacağım zaman gözümde lensle uyuduğum falan da oldu, ertesi gün kırmızı ve biraz gözlerle dolaştım o kadar.
şimdiye kadar hiç enfeksiyon kapma gibi bir şey yaşamadım.
tavsiye ederim.
  • blatta hiberna  (12.04.13 12:49:38) 
beni de bir tek bilgisayar başında rahatsız ediyor, dışarıda filan büyük rahatlık. ama eve gelince gözlüğe geçiyorum direk.

bende henüz gözde enfeksiyon olmadı kaç yıldır.
  • king lizard  (12.04.13 13:23:25) 
lensi gözünüze zarar vermeden uzun yıllar sağlıkla kullanmak istiyorsanız gözlük ya da lens diye bir tercihe gitmeyin. En sağlıklısı ikisini bir kullanmaktır. Ben her göz doktoruna gittiğimde bana lens kullanmıyordun di mi diyor, hayır kullanıyorum deyince şaşırıyor, en ufak kızarıklık kuruluk yok çok şükür; nasıl mı?

1- sabahları erken saatte(işiniz gücünüz yoksa) ve akşamları geç saatte, uzun soluklu kitap okumalarda ve de bilgisayar kullanımlarında gözlük kullanın, bunlar dışında günlük aktif hayatınız da lens.

2- takarken ve çıkarırken mutlaka elinizi kalıp sabunla yıkayın (sıvı sabun sorun olabiliyor) sonra biraz losyon damlatın parmaklarınıza.

3- lensi kullandığınız her gün lens kabındaki losyonu değiştirin.

4- lensle uyumaya fln çalışmayın. ayrıca bir gün içinde 9-10 saatten fazla takmamaya çalışın.

5- vakti gelince, aylık lens ise ayında, değiştirmeye özen gösterin. he ama çok mu sorun derseniz 45 gün fln sorunsuz gider, sonrasında mala dönebiliyor ama lens çok kasmamak lazım. zaten anlarsınız değiştirme vakti gelince.

6- milletin "yeeaa ben şunları şunları hiç yapmıyorum yıllardır kullanıyorum" demesine ağız bükmesine bakmayın, kornea incelmesi ve gözde damarlanma olması ancak doktor tarafından fark edilir, millete sorsan sorun yok der.

7- ilk haftalarda sıkıntı olur ama alışırsanız lens harbi çok rahattır.

8- kaliteli ve makul bir aylık lensin kutusu yaklaşık 40-50 tl civarıdır, 6 tane olur ve üç ay gider. astigmatınız varsa fiyat 80-90tl dir. ufak fiyat farklılıkları olur ama önemli olan oksijen geçirgenlikleri ve uv filtre meselesidir. onları incelersiniz.
  • elalemin derdi  (12.04.13 14:38:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.