[]

Laptop Tavsiyesi

Kutsal romalılar selamlar,


Kendime laptop alacağım 1-2 hafta içinde, birkaç sorum olacak.

Öncelikle maksimum 1300 ytl'lik bir bütçem olacağını söyleyeyim.

Oyun oynamak için almıyorum kesinlikle; grafik açısından önem vermiyorum yani.

Ama ramdir, hdd'dir, işlemcidir baya önem veriyorum; onların üzerine yoğunlaşırsak güzel olur.

En önemli iki sorun şu:


1-) Packard Bell modellerinden alacaktım ama yeni serilerde "şarj ömrü 1,5 saati zar zor geçiyor" şikayetleriyle karşılaştım. Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Alacağım laptopı deli gibi uzun süreler kullanmayacağım ben de; ama 1,5 saat gerçekten kısa bir süre, tavsiyede bunu göz önüne alırsanız çok sevinirim.

2-) Isınma problemleri. Bunlarla karşılaşma ihtimalimin az olduğu marka/modelleri tavsiye ederseniz şık olur.

3-) En zoru bu sanırım: Teknik servis. Şu anda Türkiye'de en iyi teknik servis hizmetini Sony veriyor diye duymuştum. Onu alacak param olmadığını göz önünde bulundurarak, acı çektirmeyecek bir teknik servis markası da belirtirseniz iyi olur. (Bunun modelle doğrudan alakasının olmasına gerek yok, yani fikir de almak istiyorum biraz. Çok beğendiğim, teknik servisi kötü bir modeli de alabilirim yeri gelirse)

Uzun oldu, yardımlarını esirgemeyenlere teşekkürler.

Kutsal repler sizinle olsun.

 
www.vatanbilgisayar.com

mesela bu nasıldır?

Bir de piyasada ucuz fiyatlar veren siteleri falan da söylerseniz güzel olur. Muhtemelen alakasız bir yerden indirim falan ayarlayıp alacağız; ama yaklaşık fiyatları alırsam güzel olur.
  • zaugnakhaldun  (08.02.09 16:03:53) 
geçenlerde birisi 1300 lira civarında sony notebook satıldığından bahsetmişti burada. bir araştır istersen...


  • hevipeyra  (08.02.09 16:44:38) 
www.hepsiburada.com

şöyle bir şey nasıl olur mesela?
  • zaugnakhaldun  (08.02.09 18:11:14) 
@hevipeyra
bendim o :D

işte linki (git: 54994)
  • artikbenimdebirvolvomvar  (08.02.09 20:13:26 ~ 20:13:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.